Miten Saada Vauva Nukkumaan Omassa Sängyssä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #874

  +
  Miten Saada Vauva Nukkumaan Omassa Sängyssä

  Moni vanhempi saa univelkaa yrittäessään saada lapsensa nukkumaan omassa sängyssään. Onneksi on olemassa muutamia vinkkejä ja temppuja, jotka voivat auttaa saamaan vauvan nukkumaan omassa sängyssä. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit auttaa vauvaa nukkumaan omassa sängyssään.

  1. Aikatauluun sitoutuminen

  On tärkeää pitää kiinni säännöllisestä aikataulusta, jotta vauva oppii nukkumaan omassa sängyssään. Aina kun mahdollista, kannattaa laittaa vauva nukkumaan samaan aikaan, jotta hänellä on rutiini, mihin tukeutua. Tärkeää on myös muistaa, että vauvan on hyvä nukkua riittävästi päiväsaikaan, jotta hänellä on paremmat mahdollisuudet onnistua yöunilla omassa sängyssään.

  2. Laita vauva nukahtamaan omassa sängyssään

  Vauvan nukuttaminen hänen omassa sängyssään auttaa häntä ymmärtämään, että tämä on turvallinen paikka nukkua. Jos vauva nukahtaa syötön tai rauhoittelun jälkeen vanhempien sänkyyn, hänen on vaikeampi oppia nukkumaan omassa sängyssään.

  3. Rauhoittumisen tukeminen

  On tärkeää, että vauvan ympäristö on rauhallinen ja turvallinen, koska stressi voi olla esteenä onnistuneelle yöunille. Yritä välttää äkillisiä ääniä, kun vauva yrittää nukahtaa ja muista käyttää hiljaisia ääniä puhuessasi hänelle. Tämä voi auttaa vauvaa rauhoittumaan ja nukahtamaan nopeammin.

  4. Sukupolviennuste

  Jos vauva on kiinni vanhemmassa, voi olla mukavampaa asettaa sänky hänen vierelleen. Tämä voi auttaa vauvaa nukkumaan paremmin ja helpommin. Sukupolvenenuste toimii hyvin useimmilla lapsilla.

  5. Äänet rutiineja

  Voit luoda erilaisia ääniä rutiineja, jotka vauva yhdistää nukkumiseen. Esimerkiksi lempi nukkumissisän käyttö voi auttaa vauvaa rauhoittumaan ja vähentää stressiä. Voit myös käyttää erilaisia äänimaisemia, kuten kehtolauluja tai meren ääntä, jotka huomaavat vauva rauhoittuneeksi ja mukavaksi.

  6. Eristä uudistukset

  Kun on aika siirtää vauva omaan huoneeseensa, kannattaa muistaa, että se saattaa olla pelottavaa hänelle. Pienet uudistukset voivat auttaa vähentämään tätä huolta. Esimerkiksi yövalon käyttö huoneessa voi auttaa vauvaa tuntemaan olonsa turvalliseksi. Voit myös käyttää samanlaista pedagogiikkaa ja nukutustuotteita, jotka ovat olleet käytössä vauvan nukkiessa alussa.

  7. Pysy rauhallisena

  Vauvojen tunnetila elää vanhempien tunnetilojen mukaan. Siksi on tärkeää, että vanhemmat pysyvät rauhallisina ja rentoutuneina, kun yrittävät auttaa vauvaa nukkumaan omassa sängyssään. Jos vanhemmat ovat hermostuneita tai stressaantuneita, nämä tunteet voivat siirtyä vauvaan ja vaikeuttaa hänen nukkumaan pääsemistään.

  Yhteenveto

  Vauvan nukkuminen omassa sängyssään voi olla haastavaa, mutta käyttämällä näitä neuvoja ja tekniikoita, voit auttaa vauvaa nukkumaan paremmin ja rauhallisemmin. On tärkeää muistaa, että jokainen vauva on yksilöllinen, joten voi olla tarpeen kokeilla eri tekniikoita, kunnes löydät ne, jotka toimivat parhaiten omalle vauvallesi. Tärkeintä on yrittää saada vauva nukkumaan omassa sängyssään, koska tämä voi auttaa häntä oppimaan hyviä unirutiineja ja parantamaan hänen nukkumisensa laatua.

  Kokeile näitä vinkkejä ja muista olla kärsivällinen. Vauvan nukkuminen omassa sängyssään voi tai ei voi tapahtua heti, mutta usko meitä, se on vaivan arvoista!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.