Miten Saada Vauva Nukkumaan Öisin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #1770

  +

  Miten Saada Vauva Nukkumaan Öisin

  Vauvan kanssa elämä voi olla kaunista, mutta myös hyvin rankkaa. Varsinkin öisin, kun sinun täytyy herätä hoitamaan vauvaa monta kertaa. Onneksi on olemassa monia tapoja auttaa vauvaa nukkumaan öisin. Tässä muutamia vinkkejä:

  Luo rutiinit

  Yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä auttaaksesi vauvaa nukkumaan öisin, on luoda rutiineja. Vauvat tarvitsevat rutiinin, jonka avulla he tietävät, mitä tapahtuu seuraavaksi. Joka ilta, kun on aika nukkua, tee sama järjestys. Ehkä aloita kylvettämällä vauva, pukeutumalla yöpuvuun, imetellä tai antamaan tutin ja laulamalla kehtolaulua. Rutiinien luominen auttaa lapsia asettumaan paremmin nukkumaan.

  Pidä ympäristö rauhallisena

  Lapsi nukkuu paremmin, kun ympäristö on rauhallinen. Vaikka vauvat nukkuvat melkein missä tahansa, on parasta pitää ympäristö rauhallisena ja hiljaisena. Sammuta television tai radion äänet ja varmista, että puhelimet ovat äänettöminä. Pidä huoneen hämäränä tai hämärtyneenä, koska vauvat nukkuvat paremmin, kun ympäristö on pimeämpi.

  Pidä vauvaa hereillä päiväsaikaan

  Vauvojen kanssa on tärkeää löytää tasapaino. Vaikka sinun täytyykin saada vauva nukkumaan öisin, on yhtä tärkeää pitää vauvaa hereillä päivällä. Jos vauva nukkuu koko päivän, hän haluaa olla hereillä yöllä. Käytä päivällä aikaa leikkimiseen, lukemiseen ja kommunikointiin vauvan kanssa. Pidä vauvana hereillä noin kaksi tuntia kerrallaan.

  Seuraa vauvan tarpeita

  Vauva ilmaisee tarpeensa itkemällä, joten on tärkeää kuunnella tarkkaan, mitä hän tarvitsee. Useimmiten nämä tarpeet liittyvät nälkään, kuivuneisiin vaippoihin, haluun olla lähellä tai koliikkiin.

  Syötä ravitsevaa ruokaa

  Jos vauva ei saa ravitsevaa ruokaa, hän saattaa herätä öisin, koska hän on nälkäinen. Imettävien äitien tulisi syödä terveellisiä ja monipuolisia ruokia, jotta lapsi saa tarvittavat ravinteet. Jos lapsi syö korviketta, varmista, että valitset laadukkaita tuotteita.

  Käytä tuttia

  Tutin käyttö voi auttaa vauvaa nukkumaan paremmin. Monet vauvat rauhoittuvat ja nukkuvat paremmin, kun heillä on tutti suussa. Muista kuitenkin, että tutin käyttöä ei pidä pakottaa vauvalle.

  Älä jätä vauvaa yksin nukkumaan

  On erittäin tärkeää, että vauva nukkuu aina lähellä huoltajaa. Tämä edistää turvallisuuden tunnetta ja auttaa vauvaa rauhoittumaan. Vauvoja ei pidä koskaan jättää yksin nukkumaan.

  Johtopäätös

  Vauvan kanssa elämä voi olla haastavaa, mutta oikeiden rutiinien luominen, ympäristön turvallisuus ja tarpeiden huomioiminen voivat auttaa vauvaa nukkumaan öisin paremmin. Muista myös, että jokainen lapsi on ainutlaatuinen, ja saatat joutua kokeilemaan erilaisia menetelmiä, ennen kuin löydät sen, joka toimii parhaiten vauvallesi. Onnea matkaan!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.