Miten Saada Väsymys Pois Aamulla

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1046

  +

  Miten Saada Väsymys Pois Aamulla?

  Aamut ovat monen ihmisen lempeä vihollinen. Vaikka edellisen yön olisi nukkunut tarpeeksi, voi aina tulla tilanteita, joissa herätyskelloa haluaisi lykätä viimeiseen asti. Oli syy sitten stressi, unettomuus tai vaikka vain harmaa sää, on uskomattoman tärkeää saada päivä lähtemään käyntiin mahdollisimman hyvin. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla väsymys aamuisin voi jäädä historiaan.

  1. Säännölliset unirytmit

  Yksi tärkeimmistä keinoista pitää väsymys loitolla aamuista on hyvät unirytmit. Aikuisen ihmisen tulisi nukkua noin 7-9 tuntia yössä, mutta tärkeää on myös se, että uniaikataulu pysyy mahdollisimman säännöllisenä. Viikonloppuisin myöhäisempi herääminen voi tuntua hyvältä idealta, mutta se voi häiritä koko viikon unirytmiä. Kun keho tottuu säännöllisiin aikoihin, on myös aamuisin helpompi nousta ylös.

  2. Kofeiini

  Kahvi on monen aikuisen päivän aloitusjuoma, mutta sen lisäksi kofeiinia saa myös teestä ja energiapatukoista. Kofeiini kiihdyttää sydämen sykettä ja saa veren virtaamaan nopeammin, mikä auttaa heräämisessä. Tärkeää on kuitenkin pitää kofeiinin saanti kohtuullisena – liikaa voi aiheuttaa huonovointisuutta ja hermostuneisuutta.

  3. Liikunta

  Liikuntaa on tunnetusti vaikea saada aloitettua, mutta sen vaikutukset ovat kiistattomat. Kun keho saa kunnolla jumpattua, kestää väsymys pidempään pois. Myös lyhyt aamulenkki tai venyttely kotona voi saada kehon energisoitumaan. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että liikunnan ei aina tarvitse olla rankkaa – lempeämmätkin aktiviteetit, kuten jooga tai kävely, voivat auttaa heräämisessä.

  4. Ravinto

  Aamupala on päivän tärkein ateria, ja sen merkitys kehon energisyyteen on kiistaton. Keho on yöunien jälkeen nälkäinen ja tarvitsee energiaa päivän alkamiseen. Tärkeintä on syödä monipuolisesti, jotta energiansaanti on tasaisempaa. Proteiinipitoinen aamupala, kuten kananmuna tai pähkinöitä, auttaa pitämään kylläisyyden tunteen pidempään yllä.

  5. Valo

  Kun keho altistuu kirkkaalle valolle, se saa signaalin, että on aika herätä. Siksi onkin tärkeää yrittää saada mahdollisimman paljon luonnonvaloa aamuisin, varsinkin talvella. Jos on pilvinen päivä, voi auttaa myös kirkasvalolampun käyttö.

  Yhteenveto

  Aamuväsymys ei ole pysyvä tila, eikä siihen tarvitse turtua. Säännöllinen unirytmi, kohtuullinen kofeiinin tai liikunnan määrä, monipuolinen aamupala, valo ja lempeä herätys voivat auttaa kehoa energisoitumaan. Tärkeintä on kuunnella omaa kehoaan ja sen tarpeita. Kun keho saa tarpeeksi lepoa ja ravintoa sekä liikuntaa, on aamuherääminen huomattavasti helpompaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.