Miten Saada Tukiperhe

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #2920

  +
  Miten Saada Tukiperhe?

  Tukiperhe tarkoittaa perhettä tai yksilöä, joka tukee ja auttaa lasta tai nuorta sekä heidän biologisia vanhempiaan. Tukiperheen tehtävänä on tarjota turvallinen, lämmin ja vakaan kasvuympäristö, jossa lapsi tai nuori voi oppia ja kehittyä.

  Tukiperhettä tarvitsevat lapset ja nuoret, jotka ovat haastavissa elämäntilanteissa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi huostaanotto, ero vanhemmista, vakava sairastuminen perheessä, vanhempien päihdeongelmat tai perheen taloudelliset vaikeudet. Tukiperhe on hyvä vaihtoehto silloin, kun lasta ei voida sijoittaa lastenkotiin.

  Kuinka sitten löytää tukiperhe ja mitä kannattaa ottaa huomioon tukiperhettä valittaessa?

  1. Ota yhteyttä sosiaalitoimeen

  Tukiperheen löytäminen alkaa yhteydenotolla omaan kunnalliseen sosiaalitoimeen. Sosiaalityöntekijä arvioi tukiperheen tarpeen ja tekee tarvittavat selvitykset sopivan tukiperheen löytämiseksi. Joskus tukiperhe voi löytyä myös tuttavapiiristä tai perheen ulkopuolisilta tahoilta.

  2. Valitse tukiperhe huolella

  Tukiperheen löydettyä on tärkeää valita tukiperhe huolellisesti. Tukiperheen tulee olla luotettava ja vastuullinen aikuinen, jolla on kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta. Tukiperheen tulee myös olla kiinnostunut ja motivoitunut auttamaan.

  3. Tee sopimus

  Kun sopiva tukiperhe on löydetty, laaditaan tukiperheen kanssa sopimus, jossa sovitaan tukiperheen tehtävistä ja vastuista. Sopimuksessa sovitaan myös muun muassa tapaamisista, korvauksista ja tukiperheen roolista lapsen elämässä.

  4. Tapaamiset ja seuranta

  Tukiperheen ja lapsen tapaamiset sovitaan etukäteen ja niistä sovitaan yhdessä tukihenkilön kanssa. Tukihenkilö seuraa myös säännöllisesti tukiperheen ja lapsen tilannetta ja antaa tarvittaessa ohjausta ja tukea.

  5. Arvosta tukiperhettä

  Tukiperheen työ on arvokasta ja merkityksellistä. Tukiperheillä on suuri rooli haastavissa elämäntilanteissa olevien lasten ja nuorten elämässä, ja heidän panoksensa ansaitsee arvostuksen ja kiitoksen.

  Tukiperheenä toimiminen on myös monelle antoisaa ja mielenkiintoista. Tukiperheenä voi oppia uusia asioita ja saada merkityksellisiä kokemuksia, jotka voivat rikastuttaa omaa elämää.

  Yhteenveto:

  Tukiperhe tarkoittaa perhettä tai yksilöä, joka tukee ja auttaa lasta tai nuorta sekä heidän biologisia vanhempiaan. Tukiperhettä tarvitsevat lapset ja nuoret, jotka ovat haastavissa elämäntilanteissa.

  Tukiperheen löytäminen alkaa yhteydenotolla omaan kunnalliseen sosiaalitoimeen. Tukiperheen tulee olla luotettava ja vastuullinen aikuinen, jolla on kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta. Tukiperheen kanssa laaditaan sopimus, jossa sovitaan tukiperheen tehtävistä ja vastuista.

  Tukiperheen työ on arvokasta ja merkityksellistä. Tukiperheenä toimiminen on myös monelle antoisaa ja mielenkiintoista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.