Miten Saada Tarraliima Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1730

  +

  Miten päästä eroon tarraliimasta Suomessa

  Tarraliima on yksi kätevä tapa kiinnittää asioita eri pinnalle, mutta sen irrottaminen voi olla aika haastavaa. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin tehokkaita tapoja poistaa tarraliima eri pinnoilta, jotta voit saada ne puhtaaksi.

  Tarraliiman poistaminen lasista

  Jos haluat poistaa tarraliimaa lasipinnalta, voit kokeilla seuraavia vaihtoehtoja:

  – Lähde liikkeelle varovasti ja irrota suurin osa tarranpaloista vähä värein, joita käytetty. Wilko-sivuston mukaan astianpesuaine voi poistaa osan tarraliimasta, joten voit yrittää käyttää tavallista astianpesuainetta ja hieman lämmintä vettä.

  – Voit myös käyttää auringonkukkaöljyä tai hankaussientä poistamaan tarraliiman. Levitä öljyä tarraliiman päälle ja anna sen imeytyä noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen voit pyyhkiä sen pois hankaussienellä tai kankaalla.

  – Jos tarraliima on todella kovassa paikassa, voit kokeilla asetonin käyttöä. Ota vanupuikko ja kastele se asetoniin. Hiero vanupuikolla tarraliiman päälle ja anna asetonin vaikuttaa noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen voit pyyhkiä sen puhtaaksi kankaalla tai hankaussienellä. Huomaa kuitenkin, että asetonin käyttö voi vahingoittaa joitakin lasityyppejä, joten käyttäkää sitä varoen.

  Tarraliiman poistaminen muovista

  Tarraliiman poistaminen muovista voi olla hieman haastavampaa, mutta noudattamalla näitä vinkkejä voit saada sen pois:

  – Käytä hieman kuumaa vettä ja astianpesuainetta poistaaksesi suurimman osan tarranpaloista.

  – Voit käyttää myös hieman alkoholia, kuten vodkaa tai isopropanolia, poistamaan tarraliimaa. Levitä alkoholia vähän tarraliiman päälle ja anna sen vaikuttaa noin 15 minuuttia. Pyhi sitten pois kangas tai hankaussienellä.

  – Jos tarraliima on erittäin vaikea poistaa, voit käyttää etikkaa. Kastele kangas etikan kanssa ja hiero sitä tarraliiman päälle. Anna sen olla noin 10-15 minuuttia, ennen kuin pyyhit sen puhtaaksi. Huomaa, että etikkaa ei tule käyttää empimättä materiaaleissa, kuten muovin arvokkaissa esineissä, koska se voi aiheuttaa muutoksia materiaalin värissä.

  Tarraliiman poistaminen tekstiilistä

  Tarraliiman poistaminen tekstiilistä voi olla haastavaa, mutta seuraavia vaihtoehtoja voit kokeilla:

  – Huuhtele tarraliimaa kuumalla vedellä kankaan läpi, jotta saat poistettua suurimman osan tarran paloista.

  – Voit käyttää myös liuotinta, kuten aerosolia. Ravista purkkia hyvin, suihkuta liuotinta kankaalle ja anna sen odottaa noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen voit hieroa siihen sientä ja pyyhkiä sen pois puhtaaksi. Käytä tähän hellävaraista sientä, jotta et vahingoita kangasta.

  – Voit myös käyttää hieman etikkaa tai alkoholia poistamaan tarraliiman tekstiilistä. Kastele kangas etikalla tai alkoholilla ja hiero sitä tarraliiman päälle. Tämän jälkeen voit pyyhkiä sen pois kankaalla tai hankaussienillä.

  Tässä olivat muutamat tehokkaat tavat poistaa tarraliimaa eri pinnoilta. Muista aina käyttää varovaisuutta, kun käytät erilaisia puhdistusaineita. Jos olet epävarma, voit aina kokeilla ensin pienellä alueella varmistaaksesi, että et vahingoita pintaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.