Miten Saada Säätö Takaisin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #4437

  +

  Miten Saada Säätö Takaisin?

  Viime aikoina moni meistä on tuntenut olonsa hukassa. Rutiinit ovat kadonneet, työ- ja arkielämässä on tapahtunut suuria muutoksia, ja monen mieli on ollut enemmän tai vähemmän maassa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten voit palauttaa säätelyn elämääsi ja löytää uudelleen tasapainon.

  1. Pidä realistiset tavoitteet mielessä

  Vaikka kannustaakin haaveilemaan suuria, on tärkeää muistaa olla realistinen tavoitteiden suhteen. Jos asetetaan liian korkeita tai epärealistisia tavoitteita, on helppo pettyä ja menettää motivaatio. Sen sijaan piirrä itsellesi realistinen ja saavutettava polku, joka auttaa pääsemään tavoitteisiin vähittäin.

  2. Luo selkeä rutiini

  Rutiinit ovat tärkeitä, jotta elämässä on järjestystä ja tasapainoa. Luo itsellesi selkeä ja realistinen päivittäinen rutiini, joka sisältää esimerkiksi heräämisen tiettyyn aikaan, liikunnan, ruokailun ja rentoutumisen. Rutiinien avulla on helpompi pysyä järkevissä rajoissa ja tasapainottaa elämää.

  3. Liiku säännöllisesti

  Liikunta on hyvä keino pitää huolta sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista. Liikunta vapauttaa endorfiineja, jotka auttavat vähentämään stressiä ja ahdistusta. Mikäli sinulla ei ole ennestään säännöllistä liikuntaharrastusta, kokeile löytää itsellesi sopiva liikuntamuoto ja aloita pienin askelin.

  4. Huolehdi ravinnosta

  Hyvä ravitsemus auttaa kehoa ja mieltä jaksamaan paremmin. Pyri syömään säännöllisesti terveellisiä ja monipuolisia aterioita, jotka sisältävät sopivassa suhteessa proteiineja, hiilihydraatteja ja rasvoja. Hyvä ravinto auttaa pitämään verensokerin tasaisena, mikä vaikuttaa positiivisesti myös mielentilaan.

  5. Vältä negatiivisia ajatuksia ja keskity positiivisiin asioihin

  Negatiivisten ajatusten kierteeseen voi olla helppo jäädä kiinni, mutta pyri yrittämään löytää positiivisia ajatuksia myös huonojen asioiden keskeltä. Voit esimerkiksi pitää muistikirjaa, johon kirjoitat joka päivä muutaman asian, jotka ovat hyvin tai joista olet kiitollinen. Näin voit ajan myötä oppia suhtautumaan asioihin positiivisemmin.

  6. Vietä aikaa läheistesi kanssa

  Sosiaalinen kanssakäyminen on tärkeää, jotta meidän mieli pysyy virkeänä ja tasapainoisena. Vietä aikaa läheistesi kanssa, vaikka se olisi vain hetki soittoaikaa tai kävelyretki. Jos henkilökohtainen kanssakäyminen ei ole mahdollista, kokeile ylläpitää yhteyttä läheisiin esimerkiksi videopuheluiden tai kirjeiden avulla.

  7. Tee asioita, joista nautit

  Lopuksi, mikään ei ole tärkeämpää kuin itsensä kuunteleminen ja tehdä asioita, joista oikeasti nauttii. Tee jotain hauskaa tai rentouttavaa joka päivä, olipa se sitten lukemista, musiikin kuuntelua, ruoanlaittoa tai jonkin harrastuksen parissa touhuamista. Muista, että elämä on tehty elämistä varten ja se voi olla hauskaa!

  Nappaamalla jonkin näistä vinkeistä voit aloittaa matkan kohti tasapainoisempaa mieltä ja elämää. Muista, että kaikki matka alkaa pienin askelein.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.