Miten Saada Roska Pois Silmästä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #253

  +

  Miten Saada Roska Pois Silmästä

  Silmässä oleva roska voi olla ärsyttävä ja kivulias. Se voi johtua esimerkiksi pölystä tai pienestä hiukkasesta, joka on joutunut silmään. Tässä artikkelissa käymme läpi muutaman vinkin, joilla voit saada roskan pois silmästä.

  Roskan poistaminen

  1. Huuhtele silmää vedellä

  Yksi helpoimmista tavoista poistaa roska silmästä on huuhtelemalla silmää vedellä. Voit käyttää juoksevaa vettä tai lämpimää keitettyä vettä. Kallista päätäsi niin, että silmä on suihkun alla tai upota silmä kulhoon vettä. Sitten voit hellästi hieroa silmän ulkokulmaa, jotta roskan pitäisi liikkua pois.

  2. Ripset ja silmäluomen kääntäminen

  Jos roska ei liiku pois silmästä vedellä, voit kokeilla kääntää silmäluomen nurin. Tämä voi paljastaa ripset, jotka voivat aiheuttaa ärsytystä silmään. Tämä voi auttaa saamaan roskan pois silmästä. Älä kuitenkaan sulje silmää tiukasti tai kokeile tätä, jos silmässä on haava tai tulehdus.

  3. Silmän huuhde

  Apteekista voit ostaa silmänhuuhteluliuosta, jonka avulla voit huuhdella silmääsi ja poistaa silmästä roskan. Noudata liuoksen mukana tulevia ohjeita.

  4. Käytä silmätippoja tai suojalaseja

  Jos sinulla on usein ongelmia roskan kanssa, voit käyttää silmätippoja kosteuttamaan silmääsi tai suojalaseja, jotka pitävät silmät paremmin suojattuina.

  Millä tavalla et saa roskaa pois silmästä?

  1. Älä raavi silmää

  Vaikka silmässä olisi roskaa, älä koskaan raavi silmää. Tämä voi vahingoittaa silmääsi ja aiheuttaa enemmän kipua tai infektioita.

  2. Älä hiero silmää liian kovaa

  Silmää ei tule hieroa liian kovaa, sillä se voi vain lisätä ärsytystä ja tehdä roskasta vaikeammin poistettavan.

  3. Älä käytä pinsettejä

  Pinsetit voivat olla hyvä tapa poistaa roskia iholta, mutta niitä ei tule käyttää silmässä olevan roskan poistamiseen. Pinsetit voivat vahingoittaa silmää.

  4. Älä käytä voimakasta painetta

  Paineen käyttäminen voi vahingoittaa silmääsi ja vain pahentaa tilannetta. Hellävaraisuus on tässä asiassa avainsana.

  Yhteenveto

  Silmässä oleva roskan poistaminen voi olla helpompaa kuin luuletkaan. Huuhtele silmää vedellä, käännä silmäluomea, käytä silmänhuuhteluliuosta tai käytä silmätipat tai suojalasit. Muista olla varovainen ja hellävarainen silmän kanssa, jotta et vahingoita sitä. Jos et saa roskaa pois, ota yhteys lääkäriin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.