Miten Saada Pieni Veroprosentti

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #1267

  +
  Miten Saada Pieni Veroprosentti

  Suomessa asuvat ihmiset ovat usein huolissaan veroprosenttinsa suuruudesta ja haluavat tietää, miten heidän veroprosenttinsa voisi olla pienempi. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit pienentää veroprosenttiasi ja säästää siten enemmän rahaa taloutesi hyväksi.

  Veroprosentin laskeminen

  Ensimmäinen askel pienemmän veroprosentin saavuttamiseksi on selvittää, kuinka veroprosentti lasketaan. Veroprosentti lasketaan henkilön tuloista, joista vähennetään verovähennykset ja niiden jälkeen lasketaan veroprosentti. Veroprosentti voi vaihdella henkilön tulojen mukaan, joten sitä ei voi tarkasti ennustaa ilman tarkan laskelman tekemistä.

  Jokaisella henkilöllä on verokortti, jonka verohallinto lähettää vuosittain. Verokortissa on henkilön tiedot, verotusperusteet ja veroprosentti. Veroprosentti määräytyy viimeisimmälle verotukselle perustuvista tuloista. Jos veroprosenttisi tuntuu liian suurelta tai haluat tehdä siihen muutoksen, voit hakea uutta verokorttia verohallinnolta.

  Verohallinnon sivuilla on laskuri, jonka avulla voit laskea oman veroprosenttisi. Laskuriin syötetään henkilön bruttotulot, verovähennykset ja verotusvuosi. Laskuri näyttää tulosruudussa henkilön veroprosentin.

  Veroprosentin alentaminen

  Veroprosenttia voi alentaa esimerkiksi tekemällä verovähennyksiä, hakemalla korkovähennyksen asuntolainaa varten, tekemällä lahjoituksia hyväntekeväisyyteen tai tekemällä eläkesäästösopimuksen. Näissä ja monissa muissa tilanteissa veroprosenttia voidaan alentaa.

  Jos haluat alentaa veroprosenttiasi, voit hakea uutta verokorttia verohallinnolta. Uudessa verokortissa voi olla pienempi veroprosentti ja siten saat enemmän nettotuloja käyttöösi kuukausittain.

  Tulorajat ja veroprosentit

  Veroprosentit ja tulorajat muuttuvat vuosittain. Vuonna 2022 veroprosentit ja tulorajat ovat seuraavat:

  – Tulot 0-15 000 €: veroprosentti 6,25%
  – Tulot 15 001-25 000 €: veroprosentti 17,5%
  – Tulot 25 001-40 000 €: veroprosentti 21,5%
  – Tulot 40 001-90 000 €: veroprosentti 31,5%
  – Tulot yli 90 000 €: veroprosentti 33,5%

  Jos henkilön tulot nousevat uudelle tulorajalle, veroprosentti muuttuu automaattisesti korkeammaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilö saa enemmän nettotuloja, jos pysyy alhaisella tulorajalla.

  Yhteenveto

  Veroprosentin pienentäminen on monelle suomalaiselle tärkeä asia. Veroprosenttilaskurin avulla henkilö voi laskea tarkasti oman veroprosenttinsa. Veroprosenttia voi alentaa monin tavoin, kuten tekemällä verovähennyksiä, hakea korkovähennystä, lahjoittamalla hyväntekeväisyyteen sekä tekemällä eläkesäästösopimuksen. Veroprosentit ja tulorajat muuttuvat vuosittain, joten henkilön kannattaa seurata verohallinnon tiedotuksia veroprosenttien muutoksista. Huolellisen suunnittelun ja verotusosaamisen avulla voit optimoida veroprosenttisi ja säästää tulevaisuudessa rahaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.