Miten Saada Parempi Ryhti

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #2604

  +

  Miten saada parempi ryhti?

  Moni meistä kamppailee huonon ryhdin kanssa. Erityisesti istumatyö, kännykän käyttö ja tv:n katselu voivat vaikuttaa selän ja niskan asentoon. Huono ryhti voi aiheuttaa kipuja ja vaikuttaa myös hengitykseen. Alla on muutamia vinkkejä paremman ryhdin saavuttamiseksi.

  Tarkista ergonomia

  Istuessa on tärkeää tarkistaa ergonomia. Istu tuolilla siten, että jalat ovat koukussa noin 90 asteen kulmassa ja jalat ovat lattialla tai tuen päällä. Selkänojan tulisi tukea selkärankaa, ja näytön asento tulisi olla silmätasolla. Ponnistele myös hyvän työtuolin ja työpöydän hankkimiseksi.

  Treenaa selkää ja vatsalihaksia

  Vahvat selkä- ja vatsalihakset auttavat ryhdin ylläpidossa. Tee säännöllisesti selkää ja vatsalihaksia vahvistavia harjoituksia, kuten selkärangan pyöristäminen istuen ja lankku.

  Kiinnitä huomiota seisoma-asentoon

  Seisomme usein huomaamatta huonossa asennossa. Seisomisen tulisi olla jalkojen ollessa hip-leveydellä toisistaan, ja hartiat tulisivat olla rentoina. Siirrä paino takaisin jalkoihin ja oikaise selkäranka. Näin seisominen voi tuntua aluksi epämukavalta, mutta se tuntuu pian luonnolliselta.

  Harjoittele rentoutumista

  Stressi ja ahdistus voivat aiheuttaa lihasjännitystä, mikä vaikuttaa ryhtiin. Harjoittele rentoutumista niin usein kuin mahdollista. Kokeile joogaa, meditaatiota, tai hengitysharjoituksia, joissa keskitytään hengityksen rauhoittamiseen.

  Käy hieronnassa

  Hieronta voi auttaa rentouttamaan lihasjännitystä ja parantamaan ryhtiä. Käy hieronnassa säännöllisesti, ja kerro hierojalle, että olet kiinnostunut ryhdin parantamisesta.

  Ota taukoja

  Istuminen pitkiä pätkiä voi aiheuttaa jäykkyyttä ja huonoa ryhtiä. Ota taukoja lyhyillä kävelyillä tai venytteleminen. Jos mahdollista, käytä seisomapöytää työskennellessäsi. Taukoja pitämällä voit vähentää selän ja niskan rasittumista.

  Näiden vinkkien avulla voit parantaa ryhtiäsi ja vähentää selkä- ja niskakipuja. Ponnistele ryhdikkään asennon saavuttamiseksi, niin terveys ja hyvinvointi ovat taatusti parhaalla tasolla.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.