Miten Saada Paniikkikohtaus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #3332

  +

  Miten saada paniikkikohtaus?

  Mikä on paniikkikohtaus?

  Paniikkikohtaus on äkillinen ja voimakas ahdistuksen, pelon ja fyysisten oireiden yhdistelmä, joka johtaa henkilön tuntemaan kontrollin menettämisen, ahdistuneisuuden ja kuoleman pelon tunteita. Paniikkikohtaus kestää yleensä muutamasta minuutista puoleen tuntiin ja se voi joskus vaatia hoitoa.

  Syitä paniikkikohtauksen saamiseen

  Paniikkikohtaukset voivat ilmetä monilla eri tavoilla, mutta muutamia yleisimpiä syitä ovat:

  1. Stressi: Elämän stressitekijät ovat yksi yleisimmistä syistä paniikkikohtauksen saamiselle. Henkilön elämässä voi olla monia erilaisia paineita, kuten työ, koulutus, perhe-elämä, taloudelliset ongelmat ja terveysongelmat.

  2. Perinnöllinen alttius: Paniikkikohtaukset voivat olla perinnöllisiä ja ne voivat esiintyä useissa perheissä sukupolvelta toiselle.

  3. Kemialliset epätasapainot: Aivoissa olevien kemiallisten epätasapainojen tiedetään lisäävän paniikkikohtausten riskiä.

  4. Huumeet ja alkoholi: Huumeiden ja alkoholin käyttö voi aiheuttaa paniikkikohtauksen.

  Miten paniikkikohtaus voidaan välttää?

  On olemassa useita tapoja, joilla voit ehkäistä paniikkikohtausten saamista. Nämä sisältävät:

  1. Stressin hallinta: Henkilö voi hallita stressiä omassa elämässään monilla eri tavoilla, se voi sisältää joogan, meditaation tai hengitysharjoitusten tekemisen. Jatkuva säännöllinen liikunta voi poistaa stressiä myös, kun myös pitämällä säännöllistä päivärytmiä.

  2. Ravinto: Henkilön on tärkeää syödä tasapainoista ruokavaliota. Terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion syöminen voi auttaa pitämään kehon tasapainossa.

  3. Vältä huumeita ja alkoholia: Huumeiden ja alkoholin käyttö on merkittävä syy paniikkikohtauksen saamiseen.

  4. Ajanhallinta: Ajanhallinta on tärkeää, sillä liiallinen stressi voi johtua kiireestä ja aikataulun epäonnistumisesta. Varhaisessa vaiheessa olevien aikataulujen teko voi auttaa.

  Miten paniikkikohtauksen saaminen hoidetaan?

  Jos sinulla on jo keskellä paniikkikohtausta, on tärkeää yrittää rauhoittua. Älä yritä taistella kohtauksen kanssa, vaan anna sen kulkea. Jos paniikkikohtauksen oireet jatkuvat, on tärkeää kääntyä lääkärin puoleen.

  Paniikkikohtauksen hoitoon voi sisältyä lääkitystä, terapiaa tai molempia. Lääkitys, kuten ahdistuslääkkeet, voi helpottaa oireita. Terapia voi auttaa henkilöä ymmärtämään paremmin paniikkikohtauksen syitä ja opettaa tehokkaita tapoja hallita oireita.

  Johtopäätös

  Paniikkikohtaukset voivat olla pelottavia, mutta onneksi on olemassa monia eri tapoja hallita niitä. Tärkeintä on ehkäistä paniikkikohtausten saamista noudattamalla terveellistä elämäntapaa ja hakea tarvittaessa apua, jos paniikkikohtaukset ovat säännöllisiä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.