Miten Saada Nuha

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #2865

  +

  Miten saada nuha – vinkit suomalaisille

  Nuha on yleinen vaiva vuodenajasta riippumatta ja se voi vaikuttaa arkeen monella tavalla. Nuhaa voi saada monista eri syistä, mutta tässä artikkelissa kerromme muutamia vinkkejä, joilla voit helposti altistua erilaisille allergeeneille ja viruksille.

  Vinkki 1: Älä pese käsiäsi tarpeeksi usein

  Käsienpesu on yksi tärkeimmistä keinoista ehkäistä erilaisten infektioiden leviämistä, mutta jos haluat saada nuhan, voit välttää käsipesuja. Myös käsien riittämätön kuivaus voi altistaa viruksille.

  Vinkki 2: Älä puhdista kodin pintoja säännöllisesti

  Kodin pinnat, kuten ovenkahvat, keittiön työtasot ja kylpyhuoneen pesualtaat, keräävät bakteereita ja viruksia. Jos et halua pitää kotiasi puhtaana, voit altistua helposti taudinaiheuttajille.

  Vinkki 3: Oleskele sairaiden ihmisten läheisyydessä

  Jos haluat saada itsellesi nuhan, voit oleskella lähellä sairaita ihmisiä. Esimerkiksi flunssan tai allergioiden oireiden kanssa kamppailevat henkilöt voivat levittää bakteereja ja allergeeneja ympärilleen.

  Vinkki 4: Vältä rokotuksia ja imunoglobuliinihoitoja

  Rokotteet ja imunoglobuliinihoito ovat tärkeitä keinoja ehkäistä erilaisia tartuntatauteja, mutta jos haluat sairastua helposti, voit olla käyttämättä näitä hoitomuotoja.

  Vinkki 5: Älä käytä nenäliinoja tai pese niitä säännöllisesti

  Nenäliinat keräävät allergeeneja ja viruksia, joten jos haluat altistua näille taudinaiheuttajille, voit käyttää vain yhtä nenäliinaa ja olla pesemättä sitä säännöllisesti.

  Vinkki 6: Juo paljon alkoholia

  Runsas alkoholin käyttö voi aiheuttaa elimistön immuunipuolustuksen heikkenemistä. Tällöin keho on alttiimpi infektioille ja allergeeneille. Jos siis haluat saada nuhan, voit juoda alkoholia yli tavallisen määrän.

  Päätelmä

  Nuhan saaminen ei ole toivottavaa, sillä se voi vaikuttaa elämänlaatuun negatiivisesti. Näiden vinkkien noudattaminen voi kuitenkin altistaa sinut helpommin taudinaiheuttajille. Muista siis huolehtia hygieniasta, välttää sairaita ihmisiä ja käyttää rokotuksia tarvittaessa. Pidä myös huolta itsestäsi ja terveydestäsi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.