Miten Saada Lukkiutunut Korva Auki

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4726

  +
  Miten Saada Lukkiutunut Korva Auki

  Lukkiutunut korva voi olla varsin epämukava tilanne, joka voi häiritä päivittäistä elämää. Se voi olla seurausta lukuisista tekijöistä, kuten syötävän ruoan jäämisestä korvaan, nesteen kertymisestä korvassa, korvakäytävän infektiosta tai veden joutumisesta korvaan uimisen tai suihkussa käymisen aikana.

  Onneksi on olemassa useita tapoja, joilla voit saada lukkiutuneen korvan auki, ja tässä artikkelissa käymme läpi muutamia yleisiä menetelmiä.

  1. Yritä haukotella tai pureskella purukumia

  Jos korvalehti on suhteellisen terve, haukottelu tai purukumin pureskelu voi olla hyödyllistä yrittäessä saada lukkiutunut korva auki. Tämä johtuu siitä, että nämä toimet voivat avata Eustachian putket, jotka yhdistävät korvan nieluun. Kun nämä putket ovat tukossa, korvat voivat tuntua lukkiutuneilta.

  2. Käytä korvapisaroita

  Korvapisarat voivat olla hyödyllisiä, jos korva tuntuu lukkiutuneelta nesteen tai korvalehden tulehduksen vuoksi. Käytä suolaliuospohjaisia korvapisaroita, jotka voivat auttaa liuottamaan ylimääräistä nestettä korvassa ja desinfioimaan sen samalla. Muista kuitenkin, että jos olet epävarma vaivasta, on aina parasta pyytää ammattilaisen apua.

  3. Käytä lämpöä

  Lämpö voi olla hyödyllistä myös lukkiutuneen korvan avaamisessa. Lämmin pakkaus tai kuuma suihku saattavat auttaa rentouttamaan korvien ympärillä olevia lihaksia ja avaamaan Eustachian putket. Muista kuitenkin, että liiallinen lämpö voi vaurioittaa korvaa, joten varmista aina, että lämpö ei ole liian kuuma ja ettet altista korvaasi liialliselle lämmölle.

  4. Käytä vaakasuoraan asentoa

  Jos korvasi on tukossa nesteen tai korvan sisään jääneen esineen takia, voit käyttää vaakasuoraa asentoa auttaaksesi korvan tyhjentämisessä. Makaa lattialla tai sängyssäsi puolellesi, jossa lukkiutunut korva on ylöspäin. Odota muutama minuutti, jonka jälkeen korva saattaa alkaa tyhjentyä. Varmista, että odotat tarpeeksi kauan ennen kuin nouse kasvoillesi.

  5. Yritä imuroida korvaa

  Tämä menetelmä on ehkä hieman epätavallinen, mutta se voi toimia, jos korvakäytävässä on ylimääräistä nestettä. Aseta imurin letku varovasti korvaasi ja varmista, että se ei ime korvalehteäsi. Pidä pientä etäisyyttä letkun ja korvan välillä. Imuri saattaa auttaa poistamaan ylimääräisen nesteen, mutta varmista, että teet sen varovasti, jotta et vahingoita korvaasi.

  Lopuksi, vaikka voit yrittää saada korvan auki kotikonstein, on aina parasta kääntyä asiantuntijan apuun, jos lukkiutunut korva on vakava tai jatkuva ongelma. Ammattilaiset voivat tarjota tarkempia diagnooseja ja suositella tilannetta vastaavia hoitomuotoja.

  Kaikki yllä mainitut menetelmät ovat suhteellisen turvallisia ja helppoja kokeilla, joten yrittäkää saada lukkiutunut korva auki näitä keinoja käyttäen. Jos lukkiutuminen ei kuitenkaan helpota tai jos oireesi pahenevat, ota yhteys lääkäriin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.