Miten Saada Kuume Tunnissa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1934

  +

  Miten saada kuume tunnissa

  Kuumetta voi esiintyä monesta eri syystä. Se voi olla merkki sairaudesta, infektiosta tai vammoista. Kuumetta esiintyy yleensä silloin, kun kehon lämpötila on noussut yli normaalin tason, eli noin 36–37 astetta. Jos sinulla on korkea kuume, voi olla huolestuttavaa odottaa tuntikausia saadaksesi helpotusta. Onneksi on olemassa useita keinoja, joilla voit vähentää kuumeen oireita tunnin sisällä.

  1. Ota kipulääkettä

  Yksi kuumeen hoidon yleisimmistä keinoista on ottaa kipulääkettä, kuten ibuprofeenia tai parasetamolia. Nämä lääkkeet eivät ehkä poista kuumeen syytä, mutta ne voivat auttaa vähentämään kuumetta ja muita oireita, kuten päänsärkyä ja lihaskipua. Jos sinulla on korkea kuume, ota kipulääkettä heti, kun se on mahdollista.

  2. Juo runsaasti vettä

  Kun kehosi on kuumeessa, se menettää enemmän nestettä kuin normaalisti. Juo runsaasti vettä, jotta voit pysyä nesteytettynä. Tämä auttaa kehoasi pysymään kosteutettuna ja estää kuivumisen. Juo vettä usein ja pieninä annoksina, jotta kehosi voi käsitellä sitä paremmin.

  3. Levitä kylmä pakkaus otsalle

  Kylmä pakkaus tai pyyhe, joka on kostutettu kylmällä vedellä, voi auttaa vähentämään kuumeen oireita. Kastele pyyhe kylmällä vedellä ja laita se otsallesi. Voit myös käyttää jääpussia. Tämä auttaa alentamaan kehon lämpötilaa nopeasti.

  4. Pidä huoneilma viileänä

  Kun olet kuumeessa, kehosi lämpötila on korkeampi kuin normaalisti. Pidä huoneilma viileänä, jotta kehosi voi levätä ja toipua. Avaa ikkuna ja pidä ilmastointi päällä, jos mahdollista. Käytä kevyitä vaatteita ja vältä paksuja peittoja, jotka voivat lisätä kehon lämpötilaa.

  5. Syö terveellisiä ruokia

  Kun kehosi olotila on huono, on tärkeää syödä ravitsevia ruokia. Syö runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja muita terveellisiä ruokia. Ne antavat kehollesi tarvitsemansa vitamiinit ja ravintoaineet, jotta se voi parantua nopeammin. Vältä rasvaisia ja raskaita ruokia, sillä ne voivat lisätä kehon lämpötilaa.

  Yhteenveto

  Kuumetta on useita syitä, ja sen hoito riippuu sen aiheuttajasta. Yleinen hoitokeino on kipulääkkeen ottaminen, jotta voit vähentää kuumetta ja muita oireita. Juo runsaasti vettä ja pidä huoneilma viileänä auttaaksesi kehoasi toipumaan nopeammin. Käytä kylmää pakkausta, jotta voit alentaa kehon lämpötilaa nopeasti. Syö terveellisiä ruokia, jotka auttavat kehoasi saamaan tarvittavat vitamiinit ja ravintoaineet. Muista, että jos sinulla on korkea kuume, ota yhteys lääkäriin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.