Miten Saada Kovettumat Pois Jaloista

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5592

  +

  Miten saada kovettumat pois jaloista

  Jalkojen kovettumat ovat yleinen vaiva, erityisesti niillä, jotka seisovat ja kävelevät paljon. Kovettumat syntyvät, kun jalkojen iho kuivuu ja kovettuu ajan myötä. Jalkojen kovettumat ovat usein karheita ja voivat aiheuttaa kipua tai epämukavuutta kävellessä. Onneksi on olemassa useita helposti saatavilla olevia keinoja, joilla voit poistaa kovettumat jaloistasi.

  1. Kosteuta ihoasi

  Kosteuttava jalkojen ihoa säännöllisesti on avainasemassa kovettumien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Käytä kosteuttavaa voidetta tai öljyä jalkojen iholle päivittäin. Erityisen tehokkaita ovat sellaiset voiteet, jotka sisältävät ureaa tai salisyylihappoa. Voit myös kokeilla kämmen- tai kookosöljyä kosteuttavana aineena.

  2. Huolehdi jalkojen hygieniasta

  Pidä jalkasi puhtaina ja kuivina. Pese jalat päivittäin lämpimällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti. Vaihda myös sukat päivittäin ja käytä hengittäviä kenkiä, jotta jalat eivät hikoile liikaa.

  3. Hiero jalkojasi

  Jalkojen hierominen auttaa stimuloimaan verenkiertoa ja poistamaan kuollutta ihoa. Voit käyttää pumppua tai hierontarullaa hieromaan jalkojasi kevyesti pyörivin liikkein. Muista välttää liian kovaa hieromista, jotta et vahingoita ihoasi.

  4. Liota jalkojasi

  Liota jalkojasi lämpimässä vedessä noin 15-20 minuuttia päivittäin. Voit lisätä veteen esimerkiksi epsom-suolaa, joka auttaa rentouttamaan lihaksia ja poistamaan kuollutta ihoa.

  5. Käytä suojaa

  Käytä suojia jalkojesi kovettumien suojaksi. Voit käyttää esimerkiksi korkokenkiä välttääksesi kantapään kovettumien syntymistä. Voit myös käyttää räätälöityjä suojia, kuten silikonihihnoja, jotka suojaavat kovettumia kovilta kengiltä ja vähentävät kipua kävellessä.

  6. Käy ammattilaisen luona

  Jos jalkojesi kovettumat eivät poistu kotihoitojen avulla, kannattaa käydä ammattilaisen luona. Jalkaterapeutti tai ihotautien erikoislääkäri voi tarjota ammattimaisen hoidon poistaakseen kovettumat.

  Kovettumien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon liittyvistä toimista huolehtiminen on tärkeää, sillä jalkojen terveys on merkittävä osa yleistä hyvinvointiamme. Noudattamalla yllä mainittuja vinkkejä voit poistaa kovettumat jaloistasi, ja tuntea olon mukavammaksi sekä kävelyyn että seisomiseen liittyvissä tilanteissa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.