Miten Saada Koiran Luottamus Takaisin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #2511

  +

  Miten saada koiran luottamus takaisin?

  Kun olet omistanut koiran jonkin aikaa, saatat huomata, että siinä tapahtuu muutoksia sen luottamuksessa ihmisiin. On monia syitä, miksi koira menettää luottamuksensa omistajaan tai muihin ihmisiin, kuten pelko, stressi tai traumaattinen kokemus. Jos huomaat, että koirasi ei ole yhtä luottavainen kuin ennen tai jos olet vasta adoptoinut pelokkaan koiran, tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua saamaan sen luottamuksen takaisin.

  1. Luota itseesi

  Koirat ovat erittäin herkkiä tunnistamaan ihmisten tunteita ja mielialoja. Kun käsittelet koiraa, ota aikaa rentoutua ja rauhoittua, jotta koira tuntee olosi rauhalliseksi ja turvalliseksi. Älä suutu koirallesi, koska se voi vain tehdä tilanteen pahemmaksi. Luota itseesi ja ole kärsivällinen.

  2. Luo rutiineja

  Koirille on tärkeää, että niillä on rutiineja, koska se luo turvallisuudentunnetta. Luo säännöllinen ruokailu- ja ulkoilurutiini, jotta koira tietää, mitä odottaa. Muutokset voivat tehdä koiralle hermostuneen ja ahdistuneen, joten pysy rutiinissasi.

  3. Luo positiivisia kokemuksia

  Koirat rakastavat positiivisia kokemuksia, kuten leikkimistä tai makupaloja. Aina kun viet aikaa koirasi kanssa, koita luoda hauskoja ja positiivisia kokemuksia. Tämä auttaa koiraa yhdistämään sinut positiivisiin tunteisiin.

  4. Käytä palkitsemisjärjestelmää

  Koirat reagoivat hyvin palkitsemisjärjestelmään. Kun koirasi toimii hyvin tai tekee jotain oikein, palkitse se makupalalla tai lelulla. Tämä vahvistaa positiivisia käyttäytymismalleja ja kasvattaa koiran luottamusta.

  5. Käytä positiivista vahvistusta

  Positiivinen vahvistus on tehokas tapa kouluttaa koiraa ja vahvistaa positiivisia käyttäytymismalleja. Käytä kehumista ja makupaloja palkkioina, kun koira noudattaa käskyjä tai suorittaa toivotun käyttäytymisen.

  6. Käytä kehonkieltä

  Koirat lukevat ihmisten kehonkieltä tarkasti. Yritä olla avoimella ja rentoutuneella kehonkielellä, joka osoittaa koiralle, että olet turvallinen ja rento. Vältä koiran silmien tuijottamista, koska se voi tuntua uhkaavalta koiralle.

  7. Harjoittele kärsivällisyyttä

  Koirien luottamus ei tule takaisin hetkessä. Tarvitaan kärsivällisyyttä ja aikaa. Ole kärsivällinen ja jatka positiivisen vahvistuksen käyttöä. Älä pakota koiraa tekemään mitään, vaan anna sille aikaa mukautua uuteen ympäristöön ja ihmisiin.

  Yhteenveto

  Koiran luottamuksen palauttaminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Luo rutiineja, luo positiivisia kokemuksia, käytä palkitsemisjärjestelmää ja positiivista vahvistusta. Ole rento ja käytä avointa kehonkieltä. Muista, että koiran luottamus ei tule takaisin hetkessä, mutta kärsivällinen, positiivinen lähestymistapa auttaa saamaan sen takaisin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.