Miten Saada Kissa Lihomaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #258

  +

  Miten Saada Kissa Lihomaan?

  Kissat ovat luonnostaan aktiivisia ja liikkuvia eläimiä, mutta joillakin kissoilla saattaa olla taipumus ylipainoon. Kissan ylipaino voi aiheuttaa terveysongelmia, kuten diabetesta ja sydänongelmia. Jos huomaat kissasi olevan ylipainoinen, on tärkeää ryhtyä toimenpiteisiin sen terveyden parantamiseksi. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit auttaa kissaasi laihtumaan.

  Mittaaminen

  Ennen kuin aloitat kissan painonhallinnan, sinun on ensin mitattava kissan paino. Voit käyttää tarkkaa keittiövaakaa tai käydä eläinlääkärissä saadaksesi tarkan painotiedon.

  Toinen tärkeä tekijä on kissan painoindeksi (KMI). KMI auttaa määrittämään, onko kissasi liian laiha, normaalipainoinen vai ylipainoinen. Voit löytää useita KMI-laskureita verkosta, joilla voit määrittää kissan KMI:n.

  Ruokavalio

  Kissan ruokavalio on yksi tärkeimmistä tekijöistä kissan painonhallinnassa. Aloitetaan ruokamäärästä: kissan tulisi saada ruokaa pienissä erissä useita kertoja päivässä, mieluiten samaan aikaan joka päivä. Tämä auttaa kissaa tuntemaan olonsa kylläisemmäksi ja vähentää tarvetta etsiä ylimääräistä ruokaa.

  Tarkkaile myös, kuinka paljon kissa syö. Saatat yllättyä, kuinka vähän ruokaa kissan tulisi syödä. Suositellut annoskoot vaihtelevat kissan iän, painon ja aktiivisuustason mukaan. Yleensä aikuinen kissa tarvitsee noin 3-4 unssia ruokaa päivässä, mutta tarkemmat ohjeet saat eläinlääkäriltä.

  Ruuan laatu on myös tärkeää. Kissanruuissa tulisi olla tarpeeksi proteiinia, mutta vain vähän hiilihydraatteja ja rasvaa. Suosi laadukkaita ruokia, jotka ovat suunniteltu erityisesti lihaville kissoille. Eläinlääkärisi voi auttaa sinua löytämään sopivan ruuan kissallesi.

  Liikunta

  Kissan liikunta on yhtä tärkeää kuin sen ruokavalio. Liikunta auttaa polttamaan kaloreita ja pitämään kissan terveenä. Jos kissasi on ylipainoinen, sen liikuntaa kannattaa lisätä vähitellen.

  Aloita pienesti: leiki kissan kanssa lelua tai laserpointteria muutaman minuutin ajan päivässä. Jatka sitten ajan kasvattamista ja ottaen mukaan esimerkiksi kissan kiipeilypuun. Kissoille on myös olemassa ulkokäyttöön soveltuvia turvallisia aitauksia, joissa kissa voi leikkiä ja liikkua turvallisesti.

  Yhteenveto

  Kissan ylipaino on yleistä, mutta sitä voi hallita oikean ruokavalion ja liikunnan avulla. Aloitamalla pienesti ja yhteistyössä eläinlääkärin kanssa voit auttaa kissaasi pääsemään takaisin terveelliseen painoon. Muista mitata kissan paino ja käyttää KMI-laskureita, jotta voit seurata kissan kehitystä. Yhdessä voimme pitää kissamme terveinä ja onnellisina!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.