Miten Saada Ilmaista Ruokaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3289

  +

  Miten Saada Ilmaista Ruokaa Suomessa

  1. Ruokapankki

  Suomessa on monia ruokapankkeja, jotka tarjoavat ilmaista ruokaa vähävaraisille ja taloudellisessa ahdingossa oleville ihmisille. Ruokapankit keräävät ylijäämäruokaa kaupoilta ja jakavat sen ilmaiseksi tarvitseville. Ruokapankkeihin voi ottaa yhteyttä paikallisen sosiaalitoimen tai seurakunnan kautta.

  2. Pelastusarmeija

  Pelastusarmeijan ylläpitämät ruokajakelut ja -keittiöt tarjoavat ilmaista ruokaa kaikille tarvitseville. Pelastusarmeijan ruokajakelut löytyvät monista kaupungeista ympäri Suomea. Ruokajakeluihin voi osallistua käymällä paikan päällä tai ilmoittautumalla etukäteen.

  3. Elintarviketehtaat

  Elintarviketehtaat ovat usein valmiita lahjoittamaan ylijäämäruokaa hyväntekeväisyyteen. Kannattaa ottaa yhteyttä paikallisiin elintarviketehtaisiin ja tiedustella mahdollisuutta saada ylijäämäruokaa. Tämä on hyvä tapa hankkia suuria määriä ruokaa esimerkiksi järjestöjen tarpeisiin.

  4. Kauppojen hävikkiruoka

  Useat kaupat ja marketit myyvät hävikkiruokaa alennettuun hintaan. Hävikkiruoka on ylijäämäruokaa, jota kaupat myyvät edullisesti, jotta se ei menisi hukkaan. Kauppojen hävikkiruokaa kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä se on edullista ja ympäristöystävällistä.

  5. Leipomot

  Leipomot lahjoittavat usein päivän vanhoja tuotteitaan hyväntekeväisyysjärjestöihin ja ruokapankkeihin. Jos asut lähellä leipomoa, kannattaa piipahtaa siellä kysymässä, olisiko heillä mahdollisuutta lahjoittaa ylijäämätuotteita.

  6. Sosiaalitoimi

  Sosiaalitoimi voi auttaa taloudellisesti ahdingossa olevia ihmisiä monin eri tavoin, mukaan lukien ruokakuponkien jakamisella. Jos olet tilanteessa, jossa et pysty enää hankkimaan ruokaa omilla rahoillasi, ota yhteyttä sosiaalitoimeen ja kysy heidän mahdollisuuksiaan auttaa ruoka-asiassa.

  7. Ystävät ja naapurit

  Ihmiset ovat usein valmiita auttamaan toisiaan, ja tämä pätee myös silloin, kun kyseessä on ruoka-asiat. Kysy rohkeasti ystäviltäsi ja naapureiltasi, voisivatko he auttaa sinua jollain tavalla, esimerkiksi antamalla sinulle ruokaa tai auttamalla sinua ruokakaupassa.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että Suomessa on monia mahdollisuuksia saada ilmaista ruokaa. Tärkeintä on rohkeasti tiedustella ja kysyä apua, sillä apua on usein saatavilla. Älä siis pidä kiinni turhasta ylpeydestä vaan pyydä apua tarvittaessa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.