Miten Saada Hyasintti Kukkimaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3096

  +

  Miten saada hyasintti kukkimaan

  Hyasintti on kaunis ja tuoksuva kevätkukka, joka sopii erinomaisesti sisustukseen. Hyasintin kasvattaminen ja saaminen kukkimaan vaatii kuitenkin hieman työtä. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit saada hyasintin kukkimaan kauniisti Suomessa.

  Valitse oikea paikka hyasintille

  Hyasintti viihtyy valoisassa ja viileässä paikassa. Suomessa hyasinttiä kannattaa pitää ikkunalaudalla, jossa on hyvä valaistus mutta ei suoraa auringonvaloa. Kuumassa ja kuivassa huoneilmassa hyasintti ei viihdy, joten varmista, että paikka on vilpoisa ja ilmava.

  Valitse oikeanlainen multa

  Hyasintti tarvitsee ravinteikasta multaa kasvaakseen. Parhaiten hyasintti menestyy kukkamullassa, joka on sekoitus turvetta, hiekkaa ja lannoitetta. Lisää multaan myös hieman perliittiä, joka auttaa säilyttämään kosteuden hyasintin juuristossa.

  Kastele hyasintti oikein

  Hyasintti tarvitsee säännöllistä kastelua. Kastele hyasinttiä kerran viikossa, tai kun multa on kuivunut kokonaan. Varmista, että multa ei pääse kuivumaan kokonaan, mutta vältä myös liikakastelua. Jos multa on liian märkä, hyasintin sipulit voivat mädäntyä.

  Anna hyasintille lepoaika

  Hyasintti tarvitsee lepoaikaa kukinnan jälkeen. Kun kukat alkavat lakastua, vähennä kastelua ja anna hyasintin lepäillä viileässä paikassa noin kuukauden ajan. Tänä aikana hyasintin lehdet ja kukkavarret kuivuvat ja kellastuvat.

  Istuta hyasintti ulos

  Kun hyasintti on levännyt riittävän ajan, voit istuttaa sen ulos. Istuta hyasintti syvään multaan ja varmista, että sipuli peittyy hyvin multaan. Hyasintti kestää kevään pakkasen ja kukkii uudestaan keväällä.

  Anna hyasintille tarpeeksi valoa ja ravinteita ulkona

  Hyasintti tarvitsee myös ulkona sopivan paikan. Istuta hyasintti paikkaan, jossa on hyvä valaistus mutta ei suoraa auringonvaloa. Varmista, että multa ei kuivu kokonaan ja lannoita kasvia 1-2 kertaa kevään aikana, mikäli multa ei sisältänyt riittävästi ravinteita jo valmiiksi.

  Seuraa näitä ohjeita ja saat hyasintin kukkimaan kauniisti!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.