Miten Saada Huone Lämpimäksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #1960

  +

  Miten saada huone lämpimäksi talvella?

  Suomessa talvet ovat kylmiä ja monet meistä ovat varmasti kokeneet sen, että huoneet saattavat tuntua talvikuukausina jäätävän kylmiltä. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia käytännöllisiä vinkkejä, joita voit hyödyntää huoneen lämmittämiseen.

  1. Tarkista ikkunoiden ja ovien tiiviys

  Ikkunat ja ovet voivat olla yksi merkittävä syy siihen, miksi huoneesi tuntuu kylmältä. Tarkista, että ikkunan ja oven karmit ovat hyvin tiivistetty ja että niiden tiivisteet ovat ehjät. Jos huomaat, että tiivisteissä on puutteita, korjaa ne tai vaihda uusiin.

  2. Käytä sisustustekstiilejä

  Sisustustekstiilit, kuten verhot ja matot, voivat olla erittäin hyödyllisiä huonen lämmittämisessä. Verhot estävät kylmän ilman pääsyn huoneeseen ikkunan kautta ja matot taas eristävät lattialämmön tehokkaasti.

  3. Käytä huonekohtaisia lämmittimiä

  Jos oma huoneesi tuntuu erityisen kylmältä, voit hankkia huonekohtaisen lämmittimen. Tällöin sinun ei tarvitse lämmittää koko taloa, vaan voit keskittyä lämmittämään vain tarvitsemaasi huonetta.

  4. Käytä ikkunalistoja

  Ikkunalistat ovat erittäin käytännöllisiä apuvälineitä huoneen lämmittämisessä. Ne estävät kylmän ilman pääsemisen sisään ikkunan kautta ja samalla luovat kauniin ja viimeistellyn ilmeen huoneeseen.

  5. Huolehdi ilmanvaihdosta

  Ilmanvaihto on erittäin tärkeää huoneen lämpötilan säädössä. Huolehdi siis, että huonetta tuuletetaan riittävästi, mutta samalla ilmanvaihto ei ole liian voimakasta, sillä silloin huone alkaa jäähtyä entistä nopeammin.

  6. Sijoita huonekalut oikein

  Huonekalujen asettelu voi vaikuttaa huoneen lämpötilaan. Älä siis sijoita huonekaluja kylmien ikkunoiden lähelle, vaan yritä asetella ne lämmin ilmaa kerääviin paikkoihin. Voit myös yrittää asetella huonekaluja niin, että ne estävät kylmän ilman kulkua huoneessa.

  7. Käytä lämpöä heijastavaa pintaa

  Lämpöä heijastava pinta, kuten folio, voi olla erittäin tehokas apuväline huoneen lämmittämisessä. Sijoita folio esimerkiksi ikkunan eteen ja se auttaa heijastamaan lämpöä takaisin huoneeseen.

  Nämä olivat muutamia vinkkejä huoneen lämmittämiseen. Muista kuitenkin, että erilaiset huoneet voivat vaatia erilaisia ratkaisuja ja jokainen huoneen lämmitys on yksilöllinen prosessi. Käytä siis näitä vinkkejä lähtökohtana ja kokeile, mikä toimii parhaiten juuri sinun huoneesi kanssa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.