Miten Saada Avokado Kypsymään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2070

  +

  Miten saada avokado kypsymään

  Avokadot ovat tunnettuja niiden terveellisyydestä ja herkullisuudesta. Aina kuitenkin ei ole helppoa löytää täydellisen kypsiä avokadoja kaupan hyllyltä. Onneksi on olemassa erilaisia tekniikoita, joilla voit kypsyttää avokadoja nopeammin ja helpommin kotona.

  Valitse oikea avokado

  Avokadot kypsyvät eri tahtiin. Jos haluat kypsyttää avokadon nopeasti, valitse sellainen avokado, joka on jo melko lähellä kypsää. Avokadot, jotka ovat kovia ja kovin vihreitä, eivät vielä ole kypsiä, ja ne vaativat enemmän aikaa kypsyäkseen.

  Valitse avokado, jossa on hieman pehmeä iho. Kypsyessään avokadon iho pehmenee, joten jos iho on jo alussa kovin kova, avokadoa voi olla vaikea saada kypsäksi.

  Säilytä avokado oikein

  Useimmat avokadot kypsyvät paremmin huoneenlämmössä, joten voit säilyttää avokadoja esimerkiksi keittiön tasolla. Kypsyminen voi kuitenkin kestää useita päiviä.

  Jos haluat kypsyttää avokadoja nopeammin, voit laittaa ne paperipussiin. Paperipussi auttaa villiintymään vapauttamaan etyleeniä, joka kiihdyttää kypsymisprosessia. Kun laitat avokadot paperipussiin, sulje pussi ja jätä se huoneenlämpöön. Tämä vauhdittaa kypsymisprosessia, joten avokavat kypsyvät nopeammin.

  Käytä omenaa tai banaania

  Omenat ja banaanit sisältävät myös etyleeniä, joka kypsytää hedelmiä. Voit laittaa omenan tai banaanin paperipussiin yhdessä avokadojen kanssa. Tämä voi nopeuttaa kypsymistä entisestään.

  Käytä uunia

  Jos olet liian kärsimätön odottamaan, että avokadot kypsyvät huoneenlämmössä, voit kypsyttää ne uunissa. Laita avokadot folioon ja laita ne uuniin noin 95 asteessa noin 10-15 minuuttia. Tarkista avokadojen kypsyys koko ajan, jotta ne eivät kypsy liikaa ja mene liian pehmeiksi.

  Käytä mikroaaltouunia

  Jos aika on todella kortilla, voit kypsyttää avokadot myös mikroaaltouunissa. Laita avokado mikroaaltouuniin noin 30 sekunniksi. Tarkista kypsyys ja jatka tarvittaessa.

  On kuitenkin syytä huomata, että mikroaaltouunin käyttö voi tehdä avokadoista muhjuisia ja mauttomia, joten tätä metodia kannattaa käyttää vain hätätapauksessa.

  Yhteenveto

  Avokadojen kypsyttäminen ei ole yleensä ylitsepääsemätön tehtävä, ja onneksi on olemassa useita tapoja nopeuttaa kypsymistä. Käyttämällä sopivaa tekniikkaa voit varmistaa, että avokadot ovat juuri sopivassa kypsyysasteessa sinun tarpeisiisi sopivalla hetkellä. Muista kuitenkin, että kaikki tekniikat eivät toimi yhtä hyvin kaikkien avokadojen kanssa, joten kannattaa kokeilla erilaisia tapoja, kunnes löydät sopivan tavan juuri sinun tarpeisiisi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.