Miten Saada Ampiainen Pois Talosta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2141

  +
  Miten Saada Ampiainen Pois Talosta

  Ampiainen on yksi niistä ötököistä, joita emme halua nähdä talossamme. Vaikka ampiaisia tarvitaan luonnossa, ne voivat olla haitallisia ihmisten terveydelle ja turvallisuudelle, koska ne voivat pistää ja aiheuttaa allergisia reaktioita. Tässä artikkelissa annamme joitakin vinkkejä siitä, miten saat ampiasen pois talosta.

  1. Sulje sisäänkäynnit

  Ensimmäinen askel on estää ampiaisten pääsy taloon. Tarkista, että kaikki ikkunat ja ovet ovat kiinni ja että niissä ei ole rakoja tai rikkinäisiä osia. Tiivistä kaikki halkeamat tai kolot, joista ampiaiset voivat ryömiä sisään. Tarkista myös katonrajassa olevat tuuletusaukot ja huolehdi siitä, että ne ovat suojattu verkoilla.

  2. Käytä tuoksuja, jotka torjuvat ampiaisia

  Toinen tapa saada ampiaiset pois talosta on käyttää tuoksuja, jotka torjuvat niitä. Monet kasvit, kuten minttu ja basilika, ovat hyödyllisiä tässä asiassa. Voit myös yrittää roiskia eteeristä öljyä, kuten sitruunaeukalyptusöljyä tai santelipuuöljyä ikkunan ja oven ympärille tai ampiasten liikkeellepanoalueille. Voit myös kokeilla käyttää ampiasansaa, johon voit laittaa makeaa nestettä, kuten mehua tai limsaa houkutellaksesi ampiaisia. Tällainen ansa voidaan ripustaa ulkopuolelle tai kattoon, jolloin ampiaiset houkutellaan pois talosta.

  3. Korjaa mahdolliset pesäkkeet

  Ampiaiset voivat rakentaa pesänsä talosi lähelle, mikä voi olla suuri ongelma. Jos huomaat ampiaspesän, älä yritä poistaa sitä itse, vaan ota yhteyttä ammattilaiseen. He voivat käsitellä pesän turvallisesti, estää enemmän ampiaisia tulemasta ja poistaa pesän kokonaan talosi läheltä.

  4. Pidä alue puhtaana

  Ampiaiset etsivät usein ruokaa ja makeita juomia, joten pidä piha ja alueen ympärillä olevat alueet puhtaina. Älä jätä ruokaa ulkona, jotta et houkuttele ampiaisia talosi lähelle. Käytä roskapönttöjä ja tyhjennä ne usein pitääksesi alueen puhtaana. Käytä myös omakotitalon lähellä olevia pensaita tai ruohoa säännöllisesti, jotta et luo viihtyisää ympäristöä ampiasille.

  5. Pukeudu tarvittaessa suojavarusteisiin

  Jos huomaat, että sinulla on ampiainen talossasi, on paras pysyä mahdollisimman kaukana niistä. Pukeudu tarvittaessa pitkähihaiseen paitaan, pitkiin housuihin ja suojalaseihin, jos esimerkiksi yrität poistaa pesää. Ole varovainen ja toimi hitaasti, ja noudata turvatoimia.

  Miten Saada Ampiainen Pois Talosta – Yhteenveto

  Ampiainen ei ole tervetullut vieras talossamme. Niitä voi kuitenkin torjua monin eri tavoin. Ensimmäinen askel on estää ampiaisten pääsy taloon. Käytä tuoksuja, jotka torjuvat ampiaisia, ja korjaa mahdolliset pesäkkeet. Pidä alue puhtaana. Muista myös pukeutua suojavarusteisiin, jos poistat ampiaspesän. Toivomme, että näiden vinkkien avulla saat ampiaisen pois talostasi turvallisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.