Miten Saa Yle Areenan Näkymään Televisiossa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2505

  +
  Miten saa Yle Areenan näkymään televisiossa

  Yle Areena on suomalaisille tuttu ja rakas suoratoistopalvelu, joka tarjoaa sisältöä kaikille niin televisiossa, tietokoneella kuin mobiililaitteillakin. Vaikka Yle Areena onkin helppo avata selaimessa tai ladata sovelluksena älypuhelimeen tai tabletille, ei kaikkien tiedossa ole, miten saa Yle Areenan näkymään televisiossa. Tässä artikkelissa käymme läpi eri tavat, joilla Yle Areenan sisällön saa näkymään televisiossa.

  Tavat näyttää Yle Areenaa televisiossa

  Yle Areenan katselu television kautta on helppoa, ja se onnistuu monilla eri tavoilla. Alla käymme läpi kolme tapaa, joilla Yle Areenan sisältöä voi katsoa televisiossa.

  1. Älytelevision kautta

  Yle Areenan katselu onnistuu helposti älytelevisioilla, joilla on internetyhteys. Nykyaikaiset televisiot ovat yleensä varustettu internetyhteydellä ja ohjelmistoilla, jotka mahdollistavat Yle Areenan katselun suoraan televisiosta.

  Tämän vaihtoehdon käytössä kannattaa kuitenkin huomioida, että televisio täytyy kytkeä internetyhteyteen ja televisiossa täytyy olla asennettuna Yle Areena -sovellus. Areenan sovelluksen lataaminen televisioon löytyy usein televisioiden sovelluskaupasta tai niiden valmistajan omilta verkkosivuilta.

  2. Chromecastin avulla

  Chromecast on Googlen kehittämä suoratoistolaite, joka mahdollistaa sisällön jakamisen älypuhelimesta, tabletista tai tietokoneelta televisioon. Yle Areenan katselu Chromecastin kautta on siis helppoa – tarvitset vain Chromecast-laitteen, joka on kytketty televisioon ja internetyhteyteen, sekä Yle Areenan sovelluksen puhelimessa, tabletissa tai tietokoneella.

  Kun Chromecast-laitteen ja Yle Areena -sovelluksen käyttö on otettu haltuun, saa televisioon siirrettyä Areenan sisällön. Areena-sovelluksessa on näkyvissä Chromecastin symboli, ja sen avulla onnistuu televisioon siirrettävä sisältö. Tämä vaihtoehto vaatii kuitenkin toimiakseen langattoman verkkoyhteyden.

  3. HDMI-kaapelin avulla

  Mikäli televisio ei ole varustettu älyominaisuuksilla tai langattomalla verkkoyhteydellä, voi Yle Areenan sisältöä katsoa HDMI-kaapelin avulla. HDMI-liitäntää käytetään tietokoneiden, pelikonsolien ja DVD- tai Blu-ray-soittimien kytkemiseen televisioon. Yle Areenan sisällön katsominen televisiossa tämän vaihtoehdon kautta edellyttää tietokonetta, johon Areena-sovellus on ladattu.

  Tietokoneen ja television liittämiseen tarvitaan HDMI-kaapeli, jonka avulla tietokoneen kuva siirretään televisioon. Kun kaapeli on kytketty molempiin laitteisiin, tulee television kuvasta tietokoneen näyttämä sisältö. Tämä vaihtoehto soveltuu erityisen hyvin niille, joilla on vanhempia televisioita, joita ei ole varustettu älyominaisuuksilla.

  Yhteenveto

  Yle Areenan katselu televisiossa on siis helppoa, sillä palveluun on pääsy monilla eri tavoin. Älytelevisioilla Yle Areenan katselu on yleensä helpointa, kunhan televisiossa on internetyhteys ja Areena-sovellus ladattu. Chromecastin avulla Yle Areenan sisältö saadaan siirrettyä televisioon helposti langattoman verkkoyhteyden avulla, kun taas HDMI-kaapelia käyttämällä televisioon saadaan näkyviin tietokoneen kautta Areena-sovellus.

  Yle Areena kulkee siis kätevästi mukana monissa arjen hetkissä, kunhan käyttöjärjestelmän ja laitteiston yhteensopivuus on kunnossa. Näiden ohjeiden avulla voit nauttia helposti Yle Areenan sisällöstä omalla televisionruudulla.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.