Miten Saa Saksalaisen Yyn

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3302

  +
  Miten Saada Saksalaisen Yyn?

  Saksalainen Yyn on yksi maailman käytetyimmistä valuutoista, ja moni Suomessa asuva tarvitsee sitä esimerkiksi lomamatkan tai työmatkan vuoksi. Saksalaisen Yyn hankkiminen voi kuitenkin tuntua hieman hankalalta, mutta se on kuitenkin helppoa ja vaivatonta. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka Saksalaisen Yyn saa helposti ja nopeasti.

  Pankkitilin avaaminen
  Ensinnäkin, Saksalaisen Yyn saamiseksi tarvitset pankkitilin, joten jos sinulla ei ole sitä vielä, avaa ensin pankkitili Suomessa. Useimmat pankit tarjoavat kansainvälisiä pankkipalveluja, joiden avulla voit hoitaa valuutanvaihdon kätevästi.

  Tilisiirto euroista Yyeen
  Kun sinulla on pankkitili Suomessa, voit vaihtaa eurot Saksalaisiksi Yyeiksi niiden päivän kurssin mukaan. Tämä onnistuu helposti tilisiirrolla, johon tarvitset Saksalaisen IBAN-tilinumeron ja BIC-koodin. Nämä löydät Yyn vastaanottajalta esimerkiksi laskulta.

  Vaihto pankissa
  Jos haluat käydä vaihtamassa rahaa pankissa, voit tehdä sen Suomessa toimivissa pankeissa tai Saksassa. Useimmat suurimmat Suomessa toimivat pankit tarjoavat valuutanvaihtopalvelua asiakkaille. Voit myös vaihtaa rahaa lentokentällä tai esimerkiksi rautatieasemalla.

  Yleisesti ottaen valuutanvaihto kannattaa hoitaa kuitenkin Suomen puolella, sillä kurssit ovat yleensä parempia ja vaihtopalkkiot alhaisempia. Muista kuitenkin tarkistaa pankkisi ja reaalikurssin väliset erot, sillä joskus saatat saada paremman kurssin esimerkiksi lentokentän rahanvaihtopisteessä.

  Käteisen nostaminen automaatista
  Voit nostaa Saksalaisen Yyn käteistä myös automaatista. Yleensä automaatit antavat käteistä sekä paikallisessa valuutassa että euroissa. Muista kuitenkin tarkistaa ATM-koneen antamat palkkiot, sillä ne voivat olla huomattavan korkeat.

  Luottokortti
  Luottokortti on yleensä hyvä vaihtoehto maksamiseen ulkomailla. Visa- ja Mastercard-luottokortit kelpaavat useimmissa paikoissa, ja niillä voi maksaa myös internetissä. Muista kuitenkin tarkistaa, että kortti toimii myös ulkomailla, ja varmistaa käyttörajoitukset. Luottokortilla maksaessa saat yleensä paremman kurssin kuin vaihtamalla käteistä valuuttaa.

  Yhteenveto
  Saksalaisen Yyn hankkiminen Suomessa on helppoa ja vaivatonta. Voit vaihtaa eurot Yyeiksi tilisiirrolla tai vaihtaa rahaa pankeissa tai rahanvaihtopisteissä. Voit myös nostaa käteistä automaatista tai maksaa luottokortilla ulkomailla. Muista kuitenkin tarkistaa kurssit ja vaihtopalkkiot ennen valuutanvaihtoa, jotta saat parhaan mahdollisen kurssin ja säästät rahaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.