Miten Saa Puhelinnumeron Salaiseksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4537

  +

  Miten saa puhelinnumeron salaiseksi

  Puhelinnumeron salaaminen on yksi tapa suojata yksityisyyttäsi puhelinmarkkinointia vastaan. Siinä tapauksessa, että et halua tuntemattomien soittojen tai viestien häiritsevän arkeasi, on mahdollista kieltää puhelinnumeron julkaiseminen tai piilottaa puhelinnumeron.

  Salattu puhelinnumero tarkoittaa sitä, että kun soitat kirjoitetulla numerolla, numerosi ei näy vastaanottajan näytöllä. Samalla tavalla, kun lähetät viestin, puhelinnumerosi ei näy viestin vastaanottajan näytöllä. Tämän tyyppinen salaaminen on hyvin yksinkertaista toteuttaa, ja se onnistuu normaalisti oman puhelinliittymäsi kautta.

  Puhelinnumeroiden salaaminen onnistuu parhaiten seuraavilla tavoilla:

  Kiellä numerosi julkaiseminen puhelinluettelossa

  Voit kieltää puhelinnumerosi julkaisemisen puhelinluettelossa. Tämä tarkoittaa sitä, että puhelinnumerosi ei näy puhelinluettelossa, joka jaetaan koteihin. Jos puhelinnumerosi on jo luettelossa, voit pyytää poistamaan sen yhteydenottolomakkeella tai puhelimitse. Voit tarkistaa, onko puhelinnumerosi julkaisessa soittamalla oman puhelinliittymäsi asiakaspalveluun.

  Pyydä puhelinliittymäsi salaamaan puhelinnumerosi

  Jos et halua, että puhelinnumerosi näkyy, kun soitat tai lähetät viestin, voit pyytää puhelinliittymäsi salaamaan puhelinnumerosi automaattisesti. Voit kytkeä salauksen päälle oman puhelinliittymäsi asetuksista, jotka ovat käytettävissä useimpiin laitteisiin.

  Salaa puhelinnumerosi manuaalisesti

  Voit myös salata puhelinnumerosi manuaalisesti. Tällöin salaa puhelinnumeron alkuperäisessä muodossaan, esimerkiksi ennen numeroon soittoa, jotta vastaanottajan numeronäyttöön tulisi piilotettu numero. Tämä onnistuu seuraavasti:

  – Soita ennen varsinaista puhelinnumeroa seuraava numero: #31#
  – Tämän jälkeen syötä normaali puhelinnumero, jonka haluat soittaa

  Esimerkiksi, jos aiot soittaa numeroon +358 1234567, numeron salaaminen onnistuu seuraavasti #31#+3581234567.

  Yhteenveto

  Puheluiden ja viestien salaaminen ei ole kovin monimutkaista. Voit joko kieltää numerosi julkaisemisen puhelinluettelossa tai pyytää puhelinliittymältäsi automaattisen salauksen. Lisäksi voit käyttää manuaalista puhelinnumeroiden salausta, jolloin salaat numeron itse ennen soittoa. Yhdessä tai erikseen käytettynä nämä keinot auttavat suojaamaan yksityisyyttäsi puhelinmarkkinointia tai muilta tuntemattomilta yhteydenotoilta. Muista tarkistaa oma tilaajatietosi puhelinliittymän asiakaspalvelusta, jotta näet onko jonkun toisen puhelinnumerosi saatavilla julkisessa puhelinluettelossa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.