Miten Saa Palaneen Kattilan Puhtaaksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #801

  +

  Miten Saada Palanut Kattila Puhtaaksi?

  Jos olet joskus jättänyt ruoan liian kauaksi kiehumaan ja huomannut kattilan palaneen pohjalle, tiedät kuinka vaikeaa se voi olla puhdistaa. Mutta älä huoli, tässä on muutamia vinkkejä siitä, miten saat palaneen kattilan puhtaaksi.

  Käsinpesu

  Ensimmäinen askel on täyttää kattila vedellä ja lisätä muutama tippa astianpesuainetta. Anna sen liota noin puolen tunnin ajan ja yritä sitten pyyhkiä palanut jäännökset pois pesusienellä tai harjalla. Voit käyttää myös karkeampaa sienellä tai teräsvillaa, jos lika on hyvin pinttynyttä.

  Jos kattilassa on kovettunutta likaa, voit kokeilla käyttää ruokasoodaa ja vettä. Sekoita kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa lasilliseen vettä ja levitä seos kattilan pohjalle. Anna sen liota noin tunnin ajan ja pyyhi sitten kattilan pohja puhtaaksi.

  Kattilan Keittäminen

  Toinen tapa saada palanut kattila puhtaaksi on keittää se uudelleen. Tämä toimii erityisen hyvin ruoille, joissa on runsaasti rasvaa tai sokeria. Täytä kattila puoliksi vedellä ja lisää muutama ruokalusikallinen etikkaa. Kiehauta seosta ja sammuta sitten liesi. Anna sen seistä noin tunnin ajan ja yritä pyyhkiä palaneet jäänteet pois pesusienellä.

  Toinen tapa kattilan keittämiseen on käyttää sitruunamehua. Täytä kattilaa vettä ja lisää noin puoli litraa sitruunamehua. Kiehauta seosta ja sammuta liesi. Anna sen seistä kattilassa noin tunnin ajan ja pyyhi sitten kattila puhtaaksi.

  Vältä Palaminen

  Parasta tapaa saada palanut kattila puhtaaksi on välttää sen palaminen alusta alkaen. Muutamia tapoja välttää palamista ovat lisätä tarpeeksi vettä ruoan keittämiseen, käyttää matalampaa lämpötilaa ja käyttää paistinpannua, jossa on tummennettu pohja.

  Kannattaa myös huolehtia siitä, että kattilan pohja on puhdas ennen ruoan keittämistä. Jos kattilassa on likaa tai ruokajäämiä, ne voivat palaa helpommin ja tehdä puhdistamisesta vaikeampaa.

  Johtopäätös

  Jos kattila on palanut pohjaan, se voi olla haastavaa puhdistaa. Onneksi on olemassa muutamia tapoja, joilla voit saada kattilan taas puhtaaksi. Käyttämällä edellä mainittuja menetelmiä ja välttämällä palamista alusta alkaen, voit pitää kattilan hyvänä ja helposti puhdistettavana käyttöikänsä ajan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.