Miten Saa Oravan Häädettyä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #3641

  +

  Miten saa oravan häädettyä?

  Oravan näkeminen luonnossa on miellyttävä kokemus, mutta kun oravat tulevat talojen läheisyyteen tai jopa taloon sisään, ne voivat aiheuttaa ongelmia. Oravat voivat tuhota puutarhoja, syödä sähköjohtoja ja aiheuttaa rakennusten vaurioita. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit häätää oravat luonnollisella tavalla.

  Tee kotiisi epämiellyttävä oraville

  Oravien karkottaminen voi olla yksinkertaisempaa kuin luuletkaan. Oravat eivät pidä tietyistä hajuista, joten voit käyttää hajusteita, kuten minttua, eukalyptusta tai kamferia, tai hedelmiä, kuten appelsiineja, sitruunoita tai greippejä. Voit levittää näitä aineita alueille, joilla oravat usein käyvät tai jättävät jälkiä.

  Voit myös asentaa oraville epämiellyttäviä esteitä. Esimerkiksi tiheät verkot, metallilevyt tai piikkilanka voivat estää oravia kiipeämästä talon seiniä pitkin.

  Älä ruoki oravia

  Vaikka oravat ovat söpöjä, niitä ei pidä ruokkia. Jos ruokit oravia talosi lähistöllä, saatat houkutella ne asumaan sinne. Oravat ovat älykkäitä eläimiä, ja ne oppivat nopeasti, mistä löytää ruokaa. Jos haluat auttaa oravia, voit laittaa pähkinöitä tai siemeniä lähellä oleviin puihin.

  Käytä loukkuja

  Jos olet yrittänyt muita keinoja häätää oravia ilman tulosta, voit käyttää loukkuja. Oravien loukut ovat saatavilla monista eläintarvikeliikkeistä. Varmista kuitenkin, että valitset loukun, joka on suunniteltu oraville.

  Kun asennat loukun, varmista, että se ei vahingoita oravia. Loukun sisään voit laittaa esimerkiksi hedelmiä tai pähkinöitä. Kun orava menee loukkuun, voit vapauttaa sen kauempana talostasi tai metsässä.

  Saa ammattilaisen apua

  Jos et ole varma, kuinka häätää oravat turvallisesti, voit pyytää ammattilaisen apua. Eläinsuojelujärjestöt, kuten löytyvät ympäri Suomea. Nämä järjestöt tietävät, kuinka käsitellä ja vapauttaa oravia turvallisesti.

  Vältä myrkyllisiä aineita

  Myrkyllisten aineiden käyttö oravien häätämiseen ei ole suositeltavaa. Myrkyt voivat vahingoittaa muita eläimiä tai ihmisiä, jotka sattuvat koskettamaan niitä. Lisäksi myrkyt eivät välttämättä ole tehokkaita, sillä oravat oppivat helposti välttämään myrkytettyjä alueita.

  Johtopäätös

  Oravien häätäminen ei ole vaikeaa, kun tiedät mitä teet. Muista käyttää luonnollisia karkotuskeinoja ja vältä myrkyllisiä aineita. Jos olet epävarma, pyydä ammattilaisen apua. Muista myös, että oravat ovat tärkeitä osia ekosysteemissä, joten älä hävitä niitä kokonaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.