Miten Saa Maalin Pois Vaatteesta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #224

  +

  Miten Saa Maalin Pois Vaatteesta?

  Johdanto

  Maalinroiskeet vaatteissa eivät ole kovin harvinaisia, mutta onneksi niitä ei tarvitse katsoa loppuelämäänsä. Maalin saa pois vaatteesta monella eri menetelmällä, mutta muutamat keinot ovat erityisen tehokkaita.

  Maalin poistaminen vaatteesta

  Maalin poistaminen vaatteesta on helpointa, jos toimit nopeasti. Käy heti käsiksi maalinroiskeeseen, koska mitä kauemmin maali ehtii kuivua, sitä vaikeampi sen poistaminen on.

  Akryylimaalin poistaminen vaatteesta

  Akryylimaali on vesipohjainen maali, joka kuivuu nopeasti. Jos akryylimaalia roiskuu vaatteeseen, kannattaa maali välittömästi kostuttaa vedellä. Tämän jälkeen vaate kannattaa pestä pesuaineella ja vedellä niin lämpimällä vedellä kuin pesulappo kestää. Älä käytä valkaisuainetta, koska se saattaa vahingoittaa vaatetta.

  Öljypohjaisen maalin poistaminen vaatteesta

  Öljypohjaisen maalin poistaminen vaatteesta vaatii hieman enemmän vaivaa kuin akryylimaalin poistaminen. Öljymaaliroiskeet kannattaa ensin kuivata pois terävällä esineellä, esimerkiksi veitsenkärjellä. Tämän jälkeen roiskeita kannattaa käsitellä tahranpoistoaineella, joka on tarkoitettu öljypohjaisen maalin poistamiseen. Annan tahranpoistoaineen vaikuttaa jonkin aikaa ennen vaatteen pesua pesukoneessa.

  Ultraviolettilamppu

  Jos maali on ehtinyt kuivua vaatteeseen, tarvitaan toimenpiteitä, jotka eivät vahingoita vaatetta. Yksi tehokas keino on käyttää ultraviolettilamppua, joka pehmentää maalin pintaa. Tämän jälkeen maalin voi raaputtaa pois vaatteesta esimerkiksi talouspaperilla. Huolehdi kuitenkin, että raspaaminen ei vahingoita vaatetta.

  Lopuksi

  Maalin poistaminen vaatteesta ei ole mission impossible, vaikka tehtävä voi tuntua aluksi ylitsepääsemättömältä. Noudata näitä ohjeita ja muista, että nopea toiminta on avain maalin poistoon. Pitkäaikaisissa maalisaasteissa kannattaa harkita ammattilaisen apua, koska ammattilaisella on tehokkaat keinot, joita ei ole saatavilla kotikonstein.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.