Miten Saa Lumet Katolta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2156

  +

  Miten saa lumet katolta?

  Talvella lumimyrskyt ovat osa Suomen arkea ja ne voivat aiheuttaa ongelmia monella tavalla. Yksi yleinen ongelma on lumien putoaminen katolta ja niistä aiheutuvat vaarat, kuten loukkaantumiset ja vahingot rakennuksille. Siksi onkin tärkeää tietää, miten saa lumet katolta turvallisesti ja tehokkaasti.

  Turvallisuus ennen kaikkea

  Ennen lumien poistoa katolta on tärkeää miettiä turvallisuutta. Lumipeitteen paksuus ja jääkerroksen muodostuminen voivat heikentää katteen kantokykyä, joten katolla liikkuminen voi olla vaarallista. Myös alueen alla olevat ihmiset ja rakennukset on huomioitava lumien putoamisen suhteen.

  Jos haluat poistaa lumet itse, varmista ensin turvalliset työolosuhteet. Käytä jalkineita, jotka tarjoavat hyvän pidon jäisellä pinnalla, ja käytä aina turvavaljaita. Lisäksi kannattaa käyttää kypärää ja muita suojavarusteita.

  Käytä oikeanlaista työkalua

  Lumien poistoon katolta on olemassa monenlaisia työkaluja. Tärkeintä on valita työkalu, joka sopii katolle ja omiin tarpeisiin. Yleisin tapa poistaa lumet on käyttää lumilapioita tai harjoja. Lapio tai harja kannattaa valita katteen materiaalin mukaan. Esimerkiksi metallilapio voi vahingoittaa peltikattoa, joten silloin kannattaa käyttää muovilapioita.

  Jos katselet kattoa lumiesteiden takaa, voit käyttää lumiharjaa, joka mahdollistaa lumen poiston maasta käsin. Lumiharjoissa on pitkä varsi ja leveät harjakset, jotka ovat tarpeeksi pehmeät, jotta ne eivät vahingoita kattoa. Harvinaisempi vaihtoehto on lumipuhallin, joka imee lumen katolta. Lumipuhallin soveltuu parhaiten isojen, tasakattoisten rakennusten lumien poistoon.

  Poista lumet varovasti

  Lumen poisto katolta vaatii kärsivällisyyttä ja varovaisuutta. Katolle ei kannata astua suoraan sen päälle, sillä se voi vahingoittaa kattoa. Lumen poisto aloitetaan ylhäältä alaspäin ja lumen ollessa suuri määrä, vaiheittain. Lumen poiston aikana on varottava aina katsoa, missä lumi putoaa, sillä esimerkiksi ihminen voi liikkua katua tai talon alla eikä huomaa lumien putoamista.

  Jos lumi putoaa kovaa, sinun kannattaa varmistaa, ettei kukaan ole vaarassa lumen alla. Lumien putoamisvahinkojen välttämiseksi kannattaa varmistaa, että koko talon ympärilläkään ei ole ketään.

  Yhteenveto

  Lumien poisto katolta vaatii huolellisuutta ja varovaisuutta, mutta se on tärkeää turvallisuuden kannalta. Valitse oikeanlainen työkalu ja muista turvallisuusvarusteet. Aloita lumen poisto ylhäältä alaspäin ja vaiheittain, ja muista varoa alueen alla olevia ihmisiä.

  Lumien poisto katolta voi olla haasteellinen tehtävä, mutta kun teet sen oikein, voit välttyä monilta ongelmilta. Ole huolellinen ja nauti talvesta turvallisin mielin!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.