Miten Saa Liman Pois Kurkusta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #147

  +
  Miten Saa Liman Pois Kurkusta

  Lima kurkussa on yleinen vaiva, joka voi ärsyttää ja haitata arjessa. Tämä kurkussa tuntuva lima on yleensä seurausta ylähengitystieinfektioista, allergisista reaktioista, astmasta tai ruoansulatusvaivoista. Onneksi on olemassa useita tapoja poistaa lima kurkusta ja lievittää oireita.

  1. Hengitä höyryä

  Höyryhengitys on yksi parhaista tavoista saada lima pois kurkusta. Kuumassa vedessä höyryttäminen auttaa rentouttamaan hengitysteitä ja irrottamaan limaa. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti täyttämällä kulhon kuumalla vedellä ja hengittämällä höyryä noin 10 – 15 minuuttia kerrallaan. Voit myös lisätä teepuuöljyä tai eukalyptusöljyä veteen, jotta höyryhengitys tehostuisi.

  2. Juo runsaasti nestettä

  Juomalla tarpeeksi nestettä voit saada ylimääräisen liman pois kurkusta. Vesi on paras vaihtoehto, mutta voit myös juoda yrttiteitä, mehuja tai liemiä parantaaksesi kehosi nesteytystä ja auttaaksesi limaa poistumaan.

  3. Käytä suolavettä

  Suolavesi auttaa yskimään limaa pois kurkusta. Voit käyttää suolavettä kurkun kuristamiseen tai suolavesi-inhalaatioita. Voit valmistaa suolavettä sekoittamalla 1 tl suolaa lasilliseen lämmintä vettä. Kurkun kuristaminen auttaa irrottamaan liman kerääntymistä kurkkuun, kun taas inhalaatio auttaa rentouttamaan hengitysteitäsi ja poistamaan ylimääräisen liman.

  4. Syö hunajaa

  Hunaja on yksi parhaista luonnollisista aineista yskän ja liman hoitoon. Hunaja toimii luonnollisena antibioottina ja auttaa lievittämään kurkun ärsytystä ja tulehdusta. Voit syödä hunajaa sellaisenaan tai lisätä sen teehen, jogurttiin tai smoothieen.

  5. Käytä höyryinhalaattoria

  Höyryinhalaattori on laite, joka suihkuttaa lämmintä höyryä hengitysteihin. Tämä auttaa rentouttamaan hengitysteitäsi ja irrottamaan ylimääräisen liman pois kurkusta. Voit käyttää höyryinhalaattoria enintään 15 minuuttia kerrallaan varmistaaksesi, että kehosi ei kuivu.

  6. Syö tulisia ruokia

  Tulisilla ruuilla on erinomaisia terveyshyötyjä. Ne auttavat vähentämään tulehdusta kehossa ja tukevat immuunijärjestelmää. Ne myös auttavat irrottamaan ylimääräistä limaa ja vähentämään kurkun ärsytystä. Voit lisätä tulisia mausteita ruoanlaittoon tai syödä tulisia ruokia, kuten chili keittoa tai currya.

  Lopuksi, lima kurkussa voi olla epämiellyttävä ja haitallinen vaiva. Onneksi on olemassa useita yksinkertaisia ja luonnollisia tapoja poistaa se ja helpottaa oireita. Yllä olevien vinkkien lisäksi levon ja riittävän unen saaminen auttaa kehoasi parantamaan nopeammin ja vähentämään kurkun ärsytystä. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat, ota yhteys lääkäriin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.