Miten Saa Kurkkukivun Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #6501

  +

  Miten saa kurkkukivun pois?

  Kurkkukipu ja sen syyt

  Kurkkukipu on yleinen vaiva, joka johtuu usein virus- tai bakteeri-infektiosta. Sen lisäksi kurkkukipua voi aiheuttaa esimerkiksi allerginen reaktio, yskä, kuiva sisäilma tai liian voimakas puhuminen tai laulaminen.

  Hoito kotikonstein

  Kurkkukivun hoidossa on tärkeää juoda tarpeeksi nestettä, jotta kurkku kostuu ja ärsytys lievittyy. Kuumaa teetä hunajan tai sitruunan kanssa voi myös juoda kurkkukivun lievittämiseksi. Lisäksi kurkkua voi kosteuttaa esimerkiksi imeskelemällä mentholikarkkia tai käyttämällä kurkkupastilleja.

  Höyryhengitys voi myös auttaa kurkkukipuun, sillä se kosteuttaa hengitysteitä ja lievittää ärsytystä. Kuumaa vettä ja yrttejä (kuten kamomillaa tai minttua) voi kiehauttaa kulhossa ja hengittää höyryjä sen yläpuolella noin 10-15 minuutin ajan.

  Kylmähoito voi myös auttaa kurkkukipuun esimerkiksi jäätelön tai kylmän juoman muodossa. Kylmä supistaa verisuonia ja pienentää tulehdusreaktiota.

  Lääkkeet ja lääkärin apu

  Kurkkukipuun löytyy myös apteekista erilaisia lääkkeitä, kuten imeskelytabletteja, suusuihkeita tai suolavesikurkunhoitotuotteita. Kipulääkkeet, kuten parasetamoli ja ibuprofeeni, voivat myös helpottaa kurkkukipua ja muita flunssan oireita.

  Jos kurkkukipu ei helpotu kotikonstein tai vaiva on pitkittynyt yli viikon, on hyvä ottaa yhteyttä lääkäriin. Lääkäri voi tarvittaessa määrätä tehokkaampia lääkkeitä tai testata kurkunpään tulehduksen tai angiinan varalta.

  Ennaltaehkäisy

  Kurkkukipua voi ennaltaehkäistä huolehtimalla hygieniasta, kuten pesemällä käsiä säännöllisesti ja käyttämällä kertakäyttöisiä nenäliinoja flunssan aikana. Lisäksi kosteuttaa huoneilmaa esimerkiksi ilmankostuttimella ja välttää tupakansavua.

  Kurkkukipuun voi myös vaikuttaa ruokavaliolla. Kurkunpää ja koko hengitysteiden alue on herkkä ympäristön saasteille ja ärsykkeille. Siksi on tärkeää syödä terveellisesti ja välttää roskaruokaa ja alkoholia.

  Päivän oppi

  Kurkkukipu on yleinen vaiva, joka voi johtua monesta eri syystä. Kotikonstein voit juoda kaakaota, nauttia höyryä ja kosteuttaa kurkkua. Lisäksi on hyvä pitää huolta hygieniasta ja terveellisestä ruokavaliosta. Lääkärin apua kannattaa hakea, jos kurkkukipu pitkittyy tai oireet ovat erittäin voimakkaat.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.