Miten Saa Koiran Sisäsiistiksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4602

  +

  Miten Saa Koiran Sisäsiistiksi

  Koiran sisäsiisteys on yksi tärkeimmistä asioista, jotka omistajan tulee opettaa koiralleen. On tärkeää ymmärtää, että jokaisella koiralla on oma oppimisnopeus ja opettamistapa, joten kärsivällisyys ja johdonmukaisuus ovat avainasemassa. Seuraavassa muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua saamaan koiran sisäsiistiksi:

  1. Aloita ajoissa

  Aloita koiran sisäsiisteyden opettaminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Useimmat koirat oppivat nopeimmin pentuiässä, joten on tärkeää aloittaa mahdollisimman pian sen jälkeen, kun pentu on tullut kotiin.

  2. Valitse paikka

  Valitse paikka, joka on koiralle helposti saatavilla ja jossa se ei häiritse muita perheenjäseniä. Pidä koira kytkettynä tai turvallisessa sisätilassa, kun et ole kotona, jotta vältytään vahingoilta ja vahingoilta omaisuudelle. Muista myös käyttää optimaalista puhdistusainetta, kuten entsyymi- tai ammoniakkipesuainetta, poistaaksesi mahdolliset hajut.

  3. Ajan hallinta

  Aikatauluta ruokinta-ajat ja mahdollista koiran pääsy tarpeilleen asianmukaisella tavalla. Ruokinnan jälkeen vie koira ulos tai anna sille mahdollisuus käydä ulkona muutaman minuutin sisällä ruokinnan jälkeen.

  4. Palkitse oikeasta käytöksestä

  Kun koira käyttäytyy oikein ja käy ulkona tarpeillaan, palkitse sitä. Koiran kouluttaminen positiivisella vahvistamisella on tehokasta, ja kehuminen ja herkuttelu auttavat koiraa ymmärtämään, että käyttäytyminen on oikein.

  5. Vältä rankaisua

  Vältä rankaisemasta koiraa, jos se käyttää väärää paikkaa. Rankaiseminen voi aiheuttaa vain ahdistusta ja pelkoa. Sen sijaan, yritä olla kärsivällinen ja johdonmukainen, ja ohjaa koira takaisin oikeaan paikkaan tarvittaessa.

  6. Pidä päiväkirjaa

  Pitää päiväkirjaa koiran käytöksestä ja siitä, milloin koirasi käy ulkona tarpeillaan. Tämä auttaa sinua löytämään koiran rutiinit ja tarpeet ja auttaa pitämään tilanteen hallinnassa.

  7. Kärsivällisyys ja johdonmukaisuus

  Koiran sisäsiisteyden opettaminen vaatii kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta. Muista, että jokainen koira oppii omaan tahtiin, ja että omistajan täytyy olla kärsivällinen ja johdonmukainen oppimisprosessin aikana.

  Lopuksi, koiran sisäsiisteyden opettaminen ei ole helppoa, mutta se on tärkeää koiran hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. Muista antaa koiralle aikaa oppia oikeat tavat, ja palkitse koira hyvästä käytöksestä. Kärsivällisyydellä ja johdonmukaisuudella on avainasemassa sisäsiisteyden opettamisessa. Jos koira jatkaa sisäsiistikäytöksen opettamisessa haasteita kokematta, saattaa olla tarpeen konsultoida eläinlääkäriä tai koirankouluttajaa, joka voi antaa lisävinkkejä ja tukea.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.