Miten Saa Hiiret Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #6042

  +

  Miten saa hiiret pois – vinkit Suomessa asuville

  Hiiret ovat yleinen ongelma Suomessa, erityisesti talvisaikaan. Ne tunkeutuvat helposti rakennuksiin etsimään suojaa ja ravintoa. Hiiren ulosteet ja virtsa voivat aiheuttaa terveysriskejä, ja ne voivat myös aiheuttaa vahinkoa rakenteille ja sähköjärjestelmille. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä siitä, miten saat hiiret pois kotisi tai työpaikkasi lähistöltä.

  Sulje reitit

  Hiiret pääsevät helposti sisään pienimmistäkin raosta. Siksi ensimmäinen askel hiiriongelman ratkaisemisessa on kaikkien reittien sulkeminen. Tarkasta erityisesti ikkunoiden, ovien, putkien ja ilmanvaihtojärjestelmien läpiviennit. Käytä tarvittaessa tiivistysmassaa tai eristettä bidenauhan avulla.

  Puhdista ja siivoa

  Hiiret etsivät ravintoa ja suojaa. Tämän vuoksi on tärkeää huolehtia hygieniasta ja siivoamisesta. Hiiret eivät pidä puhtaasta ympäristöstä, joten varmista, että keittiösi on siisti ja ruoat on säilytetty tiiviissä astioissa. Pidä lattiat ja kaapit puhtaina ja siivota säännöllisesti myös roskakorit.

  Käytä hiirenloukkuja

  Hiirenloukut ovat tehokas tapa pyydystää hiiret. Loukkuihin voit laittaa esimerkiksi juustoa, maapähkinävoita tai kaurahiutaleita. Aseta loukkuja paikkoihin, joissa hiiret todennäköisesti liikkuvat ja tarkasta ne päivittäin. Loukut on syytä sijoittaa paikkoihin, joissa huonekalut eivät estä hiirten liikkumista.

  Käytä pyydystyskäsiä

  Pyydystyskädet ovat toinen vaihtoehto hiirien pyydystämiseksi. Käytä ”elävänä pyydystyskäsiä”, jotka eivät vahingoita hiiriä. Pyydystyskäsien avulla voit vapauttaa hiiret luontoon. Muista, että on tärkeää tarkastaa pyydystyskädet usein, jotta hiiret eivät kärsi turhaan.

  Käytä myrkkyjä

  Myrkkyjä kannattaa käyttää vain siinä tapauksessa, että muut ratkaisut eivät ole tehonneet. Myrkyt ovat useimmiten tehokkaita, mutta niitä on käytettävä erittäin varovasti. Muista noudattaa tuotteen käyttöohjeita ja suojella lapset ja lemmikit myrkyiltä.

  Yhteenveto

  Hiiret ovat yleinen ongelma Suomessa, mutta onneksi niistä voi päästä eroon monin eri keinoin. Ensimmäinen askel on sulkea kaikki hiirille avoinna olevat reitit. Lisäksi on tärkeää huolehtia siivoamisesta ja hygieniasta. Jos hiirit silti ovat ongelma, voit käyttää esimerkiksi hiirenloukkuja, pyydystyskäsiä tai myrkkyjä. Muista kuitenkin käyttää myrkkyjä ainoastaan viimeisenä keinona, ja käytä niitä aina varovaisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.