Miten Saa Fritsun Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #4777

  +

  Miten saa fritsun pois?

  Fritsut ovat yleisiä virustartuntoja, jotka saattavat ilmestyä ihon pinnalle. Ne ovat usein kivuliaita ja ärsyttäviä, mutta onneksi fritsun poistaminen onnistuu kotikonstein. Tässä on muutamia tehokkaita tapoja saada fritsu pois.

  Friktionaalinen hoito

  Friktionaalinen hoito on yleinen tapa poistaa fritsuja. Tätä hoitokeinoa käyttämällä hierotaan fritsupaikkaa pyörein liikkein raapimiseen käytettävällä materiaalilla, kuten hiekkapaperilla. Hieronta irrottaa fritsun pintakerroksen, jolloin se häviää itsestään.

  Kuorinta

  Kuorinta on toinen hyvä tapa poistaa fritsu. Tämä hoito kestää yleensä kauemmin kuin friktionaalinen hoito, mutta on tehokas ja hellävaraisempi. Kuorinnan voi tehdä käyttämällä sokerin ja hunajan sekoitusta, joka levitetään fritsupaikalle. Hunaja kosteuttaa tulehduspaikkaa ja sokeri toimii kuorinta-aineena.

  Kastele sormea

  Joskus fritsu saattaa kadota itsestään kostuttamalla sitä. Fritsun kostuttaminen voi auttaa poistamaan kivun ja tulehduksen. Voit käyttää tätä hoitoketkua kastelemalla sormen kylmään veteen ja hieromalla fritsupaikkaa pyörein liikkein.

  Peitetään fritsu pleksiverkolla

  Jos fritsu on suurempi tai kipuilee voimakkaasti, pleksiverkko saattaa auttaa. Tämä hoitokeino suojelee fritsun ympärillä olevaa ihoa ja estää kipua. Peittämällä fritsu verkkoon, välttyy fritsun leviämiseltä ja estetään tartunnan saaminen.

  Kotihoito-ohjeita

  On tärkeää muistaa, että fritsu on tarttuvaa, ja siksi on tärkeää noudattaa hygieniasääntöjä hoidon aikana. Älä kosketa fritsua tai sen ympärillä olevaa ihoa likaisilla käsillä; käytä pyyhettä, joka pestään joka käytön jälkeen. Vältä käyttämästä samaa pyyhetä ja vaatetta kuin muiden pyyhkeitä ja vaatteita sekä vältä myös yhteiskäyttöisiä pesukonetta ja kuivaajaa.

  Soveltamalla yllä olevia hoitokeinoja ja noudattamalla kotihoito-ohjeita saa fritsun pois nopeasti ja varmasti. Muista, että fritsu on tarttuva, joten on tärkeää ryhtyä toimiin varhaisessa vaiheessa, jotta estetään sen leviäminen ja muita tartuntariskejä. Jos epäilet, että fritsu on laajempi tai epäonnistut poistamaan sen kotitekoisilla keinoilla, varaa lääkäriaika.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.