Miten Saa Flunssan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5794

  +

  Miten saa flunssan?

  Flunssa on virusinfektio, joka tarttuu helposti ihmisestä toiseen. Vaikka flunssaa voi yrittää välttää, se ei ole aina mahdollista. Seuraavassa on joitakin tapoja, joilla flunssan voi saada.

  1. Taudinaiheuttajien kanssa kosketuksessa olo

  Flunssa leviää ihmisestä toiseen pisaratartuntana, kun tartunnan saanut henkilö aivastaa tai yskii. Tällöin virus sisältävät pisarat lentävät ilmassa, ja ne voivat tarttua toiseen henkilöön, joka hengittää niitä sisäänsä.

  Flunssa voi tarttua myös kosketuksen kautta, kun sairastunut henkilö levittää virusta esimerkiksi kättelemisen tai ovenkahvan käyttämisen kautta ja toinen henkilö koskettaa saastuneita pintoja ja sitten koskettaa kasvojaan.

  2. Kädenpesun välttäminen

  Kädet ovat yleensä ensimmäinen kohde, johon flunssavirukset tarttuvat. Siksi on tärkeää muistaa pestä kädet säännöllisesti, varsinkin kun on ollut yhteydessä sairastuneisiin henkilöihin tai julkisissa paikoissa. Käsien peseminen vähentää flunssan riskiä huomattavasti.

  3. Huonoja ruokailutottumuksia

  Huono ruokavalio voi altistaa flunssalle. Ruoka, joka sisältää runsaasti sokeria, suolaa ja rasvaa, voi tehdä kehosta alttiimman sairastumaan flunssaan. Riittävä ravinto vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa kehoa torjumaan flunssaa.

  4. Stressi

  Stressi voi heikentää immuunijärjestelmän toimintaa, jolloin flunssan aiheuttajat pääsevät helpommin kehoon. Siksi on tärkeää löytää keinoja rentoutumiseen ja stressin hallintaan. Stressimäärän vähentäminen auttaa välttämään flunssan.

  5. Rokottamattomuus

  Influenssarokotteen ottaminen on suositeltavaa, erityisesti riskiryhmille kuten vanhuksille, raskaana oleville naisille ja kroonisesti sairaille. Rokote suojaa flunssalta ja vähentää myös taudin vakavuutta, jos tartunta sattuu kuitenkin tapahtumaan.

  Johtopäätös

  Vaikka flunssan välttäminen ei aina ole mahdollista, on silti tärkeää muistaa pestä kädet säännöllisesti, syödä terveellisesti, välttää stressiä ja ottaa rokote, jos se on suositeltavaa. Nämä toimenpiteet auttavat välttämään flunssaa ja vahvistamaan immuunijärjestelmää.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.