Miten Saa Flunssan Nopeasti Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1978

  +

  Miten saa flunssan nopeasti pois?

  Flunssa on yleinen sairaus, joka voi vaikuttaa jokaisen elämään ajoittain. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit päästä flunssasta mahdollisimman nopeasti eroon.

  1. Lepää ja nuku

  Aloitetaan helposti toteutettavasta vinkistä: lepää ja nuku mahdollisimman paljon. Tämä auttaa elimistöä palautumaan ja taistelemaan flunssaa vastaan. Tärkeintä on antaa elimistölle aikaa levätä, joten vältä turhia aktiviteetteja ja pidä huolta, että nukut riittävästi.

  2. Juo paljon vettä ja muita juomia

  Kun olet flunssassa, on erityisen tärkeää juoda tarpeeksi vettä pitääksesi elimistön kosteutettuna. Erinomaisia juomia flunssan aikana ovat esimerkiksi lämmin tee, hunajavedellä terästetty sitruunavesi tai inkiväärijuoma. Juomaa nauttimalla elimistö saa tarvitsemaansa nestettä ja tehokkaasti huuhtoo myrkkyjä pois kehosta.

  3. Syö terveellisesti

  Flunssan aikana on erityisen tärkeää syödä terveellisesti. Syö kevyesti, esimerkiksi pientä salaattia tai kasvissosekeittoa. Vältä raskaita ruokia, kuten rasvaista tai mausteista ruokaa, sillä ne voivat pahentaa oloa. Nauti lisäksi runsaasti vitamiineja sisältävää ruokaa, kuten hedelmiä, marjoja, vihanneksia ja pähkinöitä. Terveellinen ruokavalio auttaa elimistöä taistelemaan flunssan aiheuttajia vastaan.

  4. Puhdista ja kosteuta ilmaa

  Flunssan aikana on erityisen tärkeää huolehtia ilman kosteudesta. Kosteus auttaa limakalvoja pysymään kosteutettuina ja siten ehkäisee nenän tukkoisuutta. Voit kosteuttaa ilmaa esimerkiksi höyrykoneella tai käyttää kosteaa pyyhettä huoneessa, jossa vietät aikaa. Huolehdi myös ilman puhdistamisesta, sillä flunssavirus voi liikkua ilmassa. Pidä huoneet puhtaina ja ilmavina.

  5. Pakkaa lämpimästi

  Kun olet flunssassa, on erityisen tärkeää pitää itsensä lämpimänä. Pakkaa siis päällesi lämpimät vaatteet, sukat ja huopa. Lämpö auttaa nostamaan kehon lämpötilaa, joka puolestaan auttaa elimistöä taistelemaan flunssan aiheuttajia vastaan.

  6. Luonnonlääkkeet flunssan hoitoon

  Luonnonlääkkeet voivat auttaa flunssan oireiden lievittämisessä. Esimerkiksi hunajan on todettu olevan tehokas yskänlääke. Inkivääriä käytetään moniin flunssan hoitoon tarkoitettuihin juomiin sen tulehduksenvastaisen vaikutuksen vuoksi. Myös mustan teen sisältämät polyfenolit voivat estää flunssan leviämistä.

  7. Ota lepopäivä

  Jos et ole vieläkään saanut flunssaa kokonaan kuriin, ota lepopäivä. Viikon tauko on yleensä riittävä, jotta elimistö voi parantua. Pidä huolta, että lepopäiväsi ovat rauhallisia ja stressittömiä, jotta elimistösi saa tarvitsemansa levon ja palautuu nopeasti.

  Flunssan hoitoon on olemassa monia erilaisia ohjeita. Tärkeintä on kuitenkin antaa keholle aikaa levätä ja palautua, sekä huolehtia terveellisestä ruokavaliosta, riittävästä nesteytyksestä ja ilman kosteudesta huoneessa, jossa vietät aikaa. Luonnonlääkkeet voivat tarjota lisäavun flunssan hoitoon, mutta muista aina varmistaa niiden sopivuus lääkäriltäsi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.