Miten Saa C Paperit Armeijasta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #1273

  +
  Miten saa C paperit armeijasta?

  Suomessa armeijan käyminen on velvollisuus miespuolisille kansalaisille. Joissain tilanteissa armeijan käynti ei kuitenkaan ole mahdollista esimerkiksi terveydellisistä tai uskonnollisista syistä. Tällöin on mahdollista hakea C-paperit armeijasta.

  C-paperit myöntää Maanpuolustuslaitoksen (MPKK) kutsuntalautakunta. C-paperit myönnetään henkilölle, jonka suorittamisesta ei ole odotettavissa hyödyllistä tulosta puolustusvoimien käyttöön tai joka ei erityisten syiden takia kykene suorittamaan varusmiespalvelusta.

  C-paperit myönnetään yleensä terveydellisten tai uskonnollisten syiden perusteella. Terveydelliset syyt voivat liittyä esimerkiksi vakavaan sairauteen tai vammaan, joka estää henkilöä suorittamasta palvelusta. Uskonnolliset syyt voivat liittyä esimerkiksi rauhanuskontojen periaatteisiin, joiden mukaan asepalveluksen suorittamista ei hyväksytä.

  C-paperien hakeminen tapahtuu kutsuntojen yhteydessä tai myöhemmin erillisellä hakemuksella. C-paperien hakemiseen tarvitaan lääkärintodistus, joka osoittaa terveydelliset syyt C-paperien myöntämiseen. Uskonnolliset syyt on myös osoitettava virallisella todistuksella tai vakuutuksella. Hakemukseen on myös hyvä liittää perusteluja C-paperien hakemiselle.

  C-paperit myönnetään aina henkilökohtaisesti ja niitä ei voi siirtää toiselle henkilölle. C-paperit myönnetään myös määräajaksi, joten niitä on mahdollista hakea uudelleen, jos henkilön tila ei ole muuttunut palveluksen aikana.

  C-paperien myöntäminen ei tarkoita vapauttamista asepalveluksesta kokonaan, vaan henkilö voi joutua suorittamaan siviilipalveluksen tai muun hyödyllisen palvelustehtävän. C-paperien myöntäminen voi myös vaikuttaa esimerkiksi työmahdollisuuksiin tietyillä aloilla, joissa armeijan käyminen on edellytys.

  C-paperien hakeminen on henkilökohtainen päätös, joka vaatii perusteellisen harkinnan. C-paperien myöntäminen ei ole automaattista, vaan hakemusta arvioidaan tapauskohtaisesti. C-paperien hakemiselle kannattaa harkita myös muita vaihtoehtoja, kuten tilapäistä lykkäystä tai palveluksen siirtämistä myöhemmäksi.

  Kaiken kaikkiaan C-paperit ovat mahdollisuus henkilöille, jotka eivät kykene suorittamaan armeijan käymistä terveydellisistä tai uskonnollisista syistä. C-paperien hakeminen edellyttää perusteellista harkintaa ja terveydellisten tai uskonnollisten syiden osoittamista virallisilla asiakirjoilla. C-paperit myönnetään aina henkilökohtaisesti määräajaksi ja niitä on mahdollista hakea uudelleen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.