Miten Ryhtyä Ammattikalastajaksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #485

  +

  Miten ryhtyä ammattikalastajaksi Suomessa

  Suomessa on noin 6 000 ammattikalastajaa, jotka kalastavat koneellisesti tai perinteisillä verkoilla eri vesistöissä. Jos sinulla on intohimo kalastukseen ja haluat aloittaa uran ammattikalastajana, tässä muutama askel, joita voit ottaa:

  1. Koulutuksen hankkiminen

  Amattikalastajan työ vaatii erityisosaamista. Suomessa voi suorittaa kalastajamestarin tutkinnon ammattikorkeakoulussa. Tutkinnon kesto on kolmesta neljään vuotta ja sisältää käytännön työtä ja teoriaopintoja kalastuksesta. Toinen vaihtoehto on suorittaa alan ammattitutkinto.

  2. Hanki tarvittavat luvat

  Suomessa ammattikalastus on säädelty tarkasti ja sinun tulee hankkia tarvittavat luvat kalastustoiminnan harjoittamiseen. Lisäksi tulee olla asianmukainen kalastuskortti.

  3. Hanki kalastusvälineet

  Jos haluat aloittaa ammattikalastuksen, sinun tulee hankkia asianmukaiset kalastusvälineet. Se riippuu siitä, minkälaista kalaa aiot pyytää. Suurin osa ammattikalastajista käyttää perinteisiä verkkoja ja parvekelan vapoja.

  4. Yhteistyö muiden kalastajien kanssa

  Ammattikalastus vaatii usein yhteistyötä muiden kalastajien kanssa, jotta kalastus on tehokasta. Kalastajat työskentelevät usein yhdessä ja jakavat kalansa, joten on tärkeää olla hyvissä väleissä muiden kalastajien kanssa.

  5. Tiedä kalastuskaudet

  Suomessa kalastus on kausiluonteista. On tärkeää tietää, milloin kalastuskausi alkaa ja päättyy, ja milloin voidaan pyytää tiettyä kalaa. Lisäksi tulee olla tietoinen kalastusrajoituksista, jotta ei riko sääntöjä ja välttyy rangaistuksilta.

  6. Löydä asiakkaat

  Kun aloitat ammattikalastajan työn, sinun tulee löytää asiakkaat, jotka haluavat ostaa tuottamasi kalat. Yksi tapa löytää asiakkaita on verkostoituminen muiden kalastajien ja tuottajien kanssa.

  Nämä ovat muutamia eri askelia ryhtyä ammattikalastajaksi. Muista, että ammattikalastus on vaativa ala, mutta jos olet intohimoinen kalastaja, saatat nauttia tästä urasta. Muista myös, että Suomessa kalakannat ovat avainasemassa, joten kalastus olisi aina harjoitettava vastuullisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.