Miten Rintaliivien Koko Mitataan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #1647

  +

  Miten Rintaliivien Koko Mitataan?

  Rintaliivien koko on tärkeä asia huomioida, sillä sopivan kokoiset liivit tuovat mukavuutta ja tekevät ulkonäöstäsi paremman. Liian pienet liivit voivat puristaa ja hankaloittaa hengittämistä, kun taas liian isot liivit eivät tarjoa riittävää tukea ja saattavat aiheuttaa huonoa ryhtiä ja kipua. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit mitata oikean rintaliivikokosi Suomessa asuvalle henkilölle.

  Mitä tarvitset?

  Ennen kuin aloitat rintaliivien koon mittaamisen, varmista että sinulla on oikeanlaisia mittausvälineitä. Tarvitset pehmeän mittanauhan ja peilin, jotta voit helposti tarkistaa mittaustulokset. Jos tarvitset lisää tukea mittauksen aikana, voit pyytää apua esimerkiksi ystävältäsi tai perheenjäseneltäsi.

  Miten mitataan oikea rintaliivikoko?

  Seuraavassa on ohjeet oikean rintaliivikokon mittaamiseen:

  1. Asetu seisomaan suorassa, rintakehäsi edessä päin peiliä.
  2. Kiedo pehmeä mittanauha rintakehäsi alle, juuri rintojesi alapuolelle. Mittanauhan tulee olla tiukasti mutta mukavasti vasten ihoa.
  3. Mittaa rintakehän ympärysmitta. Tarkista, että mittanauha on vaakasuorassa ja tiukasti ihoa vasten.
  4. Kirjaa ylös rintakehän ympärysmitta, esimerkiksi 80cm.
  5. Kiedo nyt pehmeä mittanauha rintojesi päälle, mutta jätä mittanauhan etupuoli hieman löysemmäksi kuin edellisessä mittauksessa.
  6. Mittaa rintojesi ympärysmitta korkeimmalta kohdalta, jossa rintasi ovat täysin ympärysmitaltaan. Mittanauhan ei tule olla kireällä, sillä se voisi vääristää mittauksen tulokset.
  7. Kirjaa ylös rintojesi ympärysmitta, esimerkiksi 90cm.

  Mitä tarkoittavat rintaliivikoot?

  Rintaliivikoot vaihtelevat merkistä ja mallista riippuen, mutta yleisesti ottaen ne ilmoitetaan kahdella numerolla (esim. 75B). Ensimmäinen numero tarkoittaa rintakehän ympärysmittaa, joka on juuri mitattu. Suomessa yleisimmin käytössä olevat rintaliivien ympärysmitat ovat 70, 75, 80, 85 ja 90 cm. Toisena numerona ilmoitetaan kupin koko, joka tarkoittaa erotusta rintojesi ympärysmitan ja rintakehän ympärysmitan välillä. Alla on esimerkki erilaisista rintaliivikokotaulukoista:

  • 70 cm – A-kuppi
  • 75 cm – B-kuppi
  • 80 cm – C-kuppi
  • 85 cm – D-kuppi
  • 90 cm – E-kuppi

  Vaikka nämä koot ovat yleisiä, on hyvä muistaa että jokainen nainen on erilainen ja valmis rintaliivit kannattaa hankkia omien mittasuhteiden mukaan.

  Yhteenveto

  Oikean kokoisten rintaliivien käyttö on tärkeää mukavuuden ja terveyden kannalta. Mittaa rintaliivikokosi pehmeällä mittanauhalla tekemällä ympärysmittamittaukset rintakehän alle ja rintojen korkeimmalta kohdalta. Tarkista rintaliivikootaulukoista, mikä koko sopii mittauksesi perusteella parhaiten. Muista, että jokaisen naisen keho on erilainen, joten valmis koot kannattaa aina tarkistaa omilla mittasuhteilla.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.