Miten Rikkaruohot Pois Laattojen Välistä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1199

  +
  Miten Rikkaruohot Pois Laattojen Välistä?

  Suomalaiset suosivat laattapintoja ulkoterassillaan, pihallaan tai vaikka polkujen reunalla. Laatat ovat käytännöllinen ratkaisu ja helppo pitää puhtaana, mutta niiden väleihin saattaa ajan mittaan kasvaa rikkaruohoja, jotka häiritsevät kaunista pihakuvaa. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä rikkaruohojen poistoon laattojen välistä.

  Mekaaninen poisto

  Yksi keino poistaa rikkaruohoja laattojen välistä on mekaaninen poisto. Sitä varten tarvitset työkalun, jolla on terävä kärki. Voit käyttää esimerkiksi ruohonleikkuria, jonka terävä kärki poistaa rikkaruohot tehokkaasti. Kannattaa tosin varoa, ettei terävällä työkalulla vahingoita laattoja.

  Kuumavesikäsittely

  Rikkaruohojen poistoon laattojen välistä voi käyttää myös kuumavesikäsittelyä. Siinä lämmitetään vettä kattilassa ja kaadetaan se laattojen väleihin. Kosteus hävittää rikkaruohot, etenkin jos käytät kuumaa vettä. Kuumavesikäsittely on tehokas ja ekologinen tapa vähentää rikkakasvien määrää laattojen välissä.

  Höyrypuhdistus

  Höyrypuhdistus on tehokas ja ympäristöystävällinen tapa puhdistaa laattojen välistä rikkaruohot. Höyrypuhdistimella saat lähes kaikki rikkaruohot pois laattojen välistä, sillä höyry irrottaa kasvien juuret tehokkaasti. Puhdistukseen voi käyttää höyrypuhdistimen ohessa myös rikkapuhallinta, joka puhdistaa laattojen välistä kertyneet lehdet ja roskat samalla kertaa.

  Kemiallinen käsittely

  Kemiallista käsittelyainetta voidaan käyttää rikkaruohojen poistoon laattojen välistä. Se puhaltaa laattojen väleihin syövyttävää ainetta, joka kuivattaa ja surkastuttaa rikkaruohot. Kemiallinen käsittely on tehokas keino, mutta kannattaa tarkkailla käyttöohjeita ja käyttää käsineitä ja suojalaseja kemikaalin käsittelemiseksi.

  Rikkaruohojen estäminen

  Rikkaruohojen poisto on tärkeää, mutta on tärkeämpää yrittää estää niiden kasvu alusta asti. Voit käyttää rikkaruohomattoa tai muita kasvualustan estomenetelmiä laattojen alla, jotta rikkakasvien siemenet eivät saa tilaisuutta kasvaa laattojen väleissä. Voit myös käyttää luonnollisia rikkakasvun estäjiä, kuten multaa tai kuivattua maatuovia, jotka estävät rikkaruohoja pääsemästä laattojen alle.

  Yhteenveto

  Rikkaruohojen poisto laattojen välistä vaatii aikaa ja vaivaa, mutta se on tärkeä osa pihanhoitoa. Mekaaninen poisto, kuumavesikäsittely, höyrypuhdistaminen ja kemiallinen käsittely ovat tehokkaita keinoja poistaa rikkaruohoja. Rikkaruohojen estäminen on tärkeämpi osa rikkaruohojen torjuntaa, joten voit käyttää rikkaruohomattoja ja muita kasvualustan estomenetelmiä estämään rikkakasvien kasvua laattojen väleissä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.