Miten Rauhoittaa Stressaantunut Koira

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #6486

  +
  Miten Rauhoittaa Stressaantunut Koira?

  Stressaantunut koira voi olla haastava kumppani, mutta onneksi on olemassa keinoja auttaa koiraasi rauhoittumaan. Stressaantunut koira voi käyttäytyä eri tavoin sen mukaan, mistä stressi johtuu. Tämän vuoksi on hyvä tiedostaa stressaavat tilanteet ja yrittää välttää niitä mahdollisuuksien mukaan. Jos stressitilanteita ei kuitenkaan voi välttää, on tärkeää selvitä niistä mahdollisimman rauhallisesti.

  Tässä artikkelissa käsitellään joitakin keinoja, joilla voit auttaa stressaantunutta koiraa.

  1. Luonnolliset rauhoittavat aineet

  Yksi keino auttaa stressaantunutta koiraa on käyttää luonnollisia rauhoittavia aineita. Esimerkkejä tällaisista aineista ovat mäkikuisma, kamomilla, laventeli ja valerian. Näihin aineisiin perustuvia tuotteita löytyy apteekeista ja lemmikkieläinliikkeistä. Tutkimuksissa on havaittu näiden aineiden vaikuttavan rauhoittavasti ja auttavan stressiin.

  2. Koulutus ja harjoittelu

  Yksi tapa auttaa stressaantunutta koiraa on opettaa sille uusia taitoja. Koiran kouluttaminen sen omistajan kanssa voi auttaa koiraasi tuntemaan olonsa turvalliseksi ja luottavaisemmaksi. Koiran omistajan tulisi myös varmistaa, että koiran liikunta- ja ruokailutottumukset ovat säännöllisiä sekä että koira saa tarpeeksi lepoa.

  3. Hieronta ja rentoutumisharjoitukset

  Hieronta ja rentoutumisharjoitukset voivat auttaa rauhoittamaan stressaantunutta koiraa. Hieronta auttaa rentouttamaan lihaksia ja lieventämään stressiä. Koiranomistajan tulisi huomata, että koirat rentoutuvat eri tavoin kuin ihmiset ja oppia tunnistamaan koiran rentoutumisen merkit.

  4. Reilu kohtelu

  Koiranomistajan tulisi käyttäytyä reilusti ja ystävällisesti koiraa kohtaan. Koira luottaa omistajaansa ja tulisi kohdella sitä kunnioituksella ja rakkaudella. Helposti stressaantunut koira voi tuntea olonsa varmemmaksi, kun sen ympärillä on rauhallinen ja turvallinen ympäristö. Siksi on tärkeää käyttää koiran kanssa rauhallista ja harkittua lähestymistapaa.

  5. Musiikki ja ääniterapia

  Ääniterapia ja musiikki voivat auttaa stressaantunutta koiraa rentoutumaan. Koiranomistaja voi kokeilla erilaisia ääniä kuten lintujen laulua, etniset rytmit sekä erilaisia rentouttavia melodioita. Jotkut kasvattajat käyttävät erilaisia melodioita ääniä, joilla on rauhoittava vaikutus koiriin.

  6. Stressin aiheuttajan poistaminen

  Stressiin voi löytyä selkeä syy, joten stressitilanteesta riippuen on tärkeää poistaa stressin aiheuttaja. Esimerkiksi, jos koira on stressaantunut tapahtumista, jotka tapahtuvat ulkona, koira tulee viedä alueille, joissa ei ole yhtä paljon ärsykkeitä. Koiran tulee saada elää mahdollisimman rauhallisessa ja stressittömässä ympäristössä.

  Johtopäätös

  Stressaantunut koira on haastava, mutta rauhoittamalla sen voidaan auttaa koiraasi rentoutumaan ja tuntea olonsa turvalliseksi. Luonnolliset rauhoittavat aineet, koulutus ja harjoittelu, hieronta ja rentoutumisharjoitukset, reilu kohtelu, musiikki ja ääniterapia sekä stressin aiheuttajan poistaminen ovat kaikki keinoja, joilla voit auttaa koiraa vähentämään stressiä. Koiranomistajan tulisi muistaa, että koirat ovat yksilöitä ja heidän stressinsietokyky vaihtelee. Siksi on tärkeää löytää parhaat keinot omaan stressaantuneeseen koiraasi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.