Miten Rasva Lähtee Vaatteista

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2925

  +
  Miten Rasva Lähtee Vaatteista

  Rasvatahrat ovat yleinen ongelma vaatteissa, ja ne voivat olla erityisen sitkeitä ottaa pois. On kuitenkin olemassa monia tapoja, joilla voit poistaa rasvat vaatteistasi ja saada ne takaisin hyvään kuntoon.

  Tärkein asia, jota sinun tulee tehdä ennen kuin ryhdyt poistamaan rasvatahroja, on selvittää, millaisesta rasvasta on kyse. Ruoka- ja öljypohjaiset rasvat vaativat eri käsittelyä kuin esimerkiksi autonrasvat. Toinen asia, joka kannattaa huomioida, on vaatteen materiaali, sillä joillekin kankailla rasvanpoistoaineet voivat aiheuttaa vaurioita.

  Ruokarasvat

  Jos tahra on peräisin ruokarasvasta, aloita poistaminen käyttämällä astianpesuainetta. Hiero astianpesuainetta tahran päälle ja anna sen vaikuttaa noin viiden minuutin ajan. Huuhtele sitten vaate kylmällä vedellä ja toista tarvittaessa.

  Jos astianpesuaineen käyttö ei auta, kokeile käyttää sokeria. Hiero sokeria tahran päälle ja anna sen vaikuttaa noin 15 minuutin ajan. Sokerin pitäisi imeä rasvaa itseensä. Huuhtele sitten vaate kylmällä vedellä ja toista tarvittaessa.

  Jos vaate on valkoinen, voit myös kokeilla valkaisuainetta. Käytä kuitenkin vain kloorivalkaisuainetta, jos vaate kestää sitä. Huuhtele vaate hyvin valkaisuaineen käytön jälkeen.

  Öljypohjaiset rasvat

  Öljypohjaiset rasvat voivat olla hieman sitkeämpiä poistettavia kuin ruokarasvat. Aloita käyttämällä talkkijauhetta. Hiero talkkijauhetta tahran päälle ja anna sen vaikuttaa noin 30 minuutin ajan. Huuhtele sitten vaate kylmällä vedellä ja toista tarvittaessa.

  Jos talkkijauhe ei auta, kokeile asetonia. Kaada hieman asetonia vanhaan hammasharjaan ja hiero tahran päälle. Ole varovainen, ettet käytä liikaa asetonia, jotta vaate ei vaurioidu. Huuhtele vaate hyvin kylmällä vedellä käytön jälkeen.

  Autonrasvat

  Autonrasvat voivat olla erittäin sitkeitä poistettavia, mutta niitä ei kannata jättää vaatteeseen. Ensin kannattaa käyttää voimakasta liuotinta, kuten ms-tärpättiä tai sähköpuhdistusöljyä. Hiero liuotinta tahran päälle ja anna sen vaikuttaa noin 30 minuutin ajan. Huuhtele sitten vaate kylmällä vedellä ja toista tarvittaessa.

  Jos liuotinkäsittely ei auta, suositellaan käyttämään nestemäistä pyykinpesuainetta. Kastele tahra pesuaineella ja anna sen vaikuttaa noin 30 minuutin ajan. Hiero sitten tahraa varovasti pehmeällä harjalla ja huuhtele vaate kylmällä vedellä.

  Lopuksi

  Vaikka rasvatahrat voivat olla sitkeitä poistettavia, on olemassa monia tapoja poistaa ne vaatteista. Muista kuitenkin aina testata rasvanpoistoaineita pienelle alueelle ennen käyttöä, jotta huomaat, kestääkö vaatteesi käsittelyn. On myös syytä huomata, että rasvatahrojen poisto voi vaurioittaa monia kankaita, joten ole varovainen käyttäessäsi voimakkaita kemikaaleja.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.