Miten Raskausviikot Lasketaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #1113

  +

  Miten raskausviikot lasketaan?

  Raskaus on iloinen ja jännittävä aika elämässä. Monet odottavat innolla uutta perheenjäsentä ja suunnittelevat tulevaisuuttaan. Raskaus kestää yleensä noin 40 viikkoa, mutta tarkka kesto vaihtelee yksilöllisesti naisen ja vauvan välillä.

  Milloin raskaus alkaa?

  Raskauden ensimmäinen päivä lasketaan yleensä viimeisimmän kuukautiskierron ensimmäisestä päivästä. Tämä päivä on tärkeä, sillä se auttaa laskemaan raskausviikkoja ja määrittämään lasketun ajan. Jos et tiedä tarkalleen, milloin viimeiset kuukautisesi alkoivat, lääkäri voi käyttää ultraäänitutkimusta määrittääkseen raskauden keston.

  Miten raskausviikot lasketaan?

  Raskaus kestää yleensä noin 40 viikkoa, mikä tarkoittaa noin yhdeksää kuukautta. Tarkka kesto riippuu kuitenkin monista tekijöistä, kuten naisen ikä, terveys ja perheen historia. Raskausviikot lasketaan yleensä kahdella tavalla.

  Ensimmäinen tapa on laskemalla raskausviikot viimeisten kuukautisten ensimmäisestä päivästä. Tämä tarkoittaa sitä, että raskausviikko alkaa aina sunnuntaista ja päättyy lauantaihin. Esimerkiksi, jos viimeiset kuukautisesi alkoivat maanantaina 1.1.2022, raskausviikko 1 alkaa 1.1.2022 ja päättyy 7.1.2022. Raskaus päättyy noin 40. viikolla.

  Toinen tapa laskea raskausviikot on käyttämällä ultraäänitutkimuksen antamaa päivämäärää. Ultraäänitutkimuksessa lääkäri mittaa vauvan koon ja kehityksen ja laskee siitä päivämäärän, jolloin vauva arviolta syntyy. Tämä päivämäärä on tarkempi kuin viimeisten kuukautisten päivämäärä, ja sitä käytetään, jos raskauden kestoa ei esimerkiksi tunneta.

  Miksi raskausviikkoja lasketaan?

  Raskausviikkoja lasketaan, jotta voidaan seurata sikiön kehitystä tarkasti ja varmistua, että se kehittyy asianmukaisesti ja pysyy terveenä. Raskauden aikana nainen vierailee yleensä useita kertoja lääkärissä, joka seuraa raskauden etenemistä ultraäänitutkimusten ja muiden testien avulla. Lisäksi laskettu aika auttaa tulevia vanhempia suunnittelemaan vauvan tuloa ja valmistautumaan synnytykseen.

  Miten raskausajan kestoa voi lyhentää tai pidentää?

  Raskausajan kestoa ei voi lyhentää tai pidentää keinotekoisesti ilman lääkärin ohjausta. Synnytyksen käynnistämiseksi käytetään harvoin vain lääketieteellisiä syitä, koska synnytys käynnistyy yleensä itsestään, kun sikiö ja äiti ovat valmiita synnyttämään.

  Jos raskauden aikana ilmenee komplikaatioita, kuten raskausmyrkytystä tai ennenaikaista synnytystä, lääkäri voi määrätä lääkkeitä tai muita hoitomenetelmiä, jotka voivat auttaa pitämään sikiön terveenä ja välttämään ennenaikaisen synnytyksen. Lääkärin antamien ohjeiden noudattaminen on tärkeää, jotta vauva ja äiti voivat pysyä terveinä.

  Yhteenveto

  Raskausviikkojen laskeminen on tärkeä osa raskauden seurantaa ja auttaa varmistamaan vauvan terveen kehityksen. Raskausviikot lasketaan yleensä viimeisten kuukautisten ensimmäisestä päivästä tai ultraäänitutkimuksen avulla. Raskaus kestää noin 40 viikkoa, mutta tarkka kesto voi vaihdella yksilöllisesti. Jos raskauden aikana ilmenee komplikaatioita, lääkäri voi määrätä hoitomenetelmiä, jotka voivat auttaa välttämään ennenaikaisen synnytyksen ja pitämään äidin ja lapsen terveinä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.