Miten Raskaustestiä Käytetään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #4341

  +

  Miten raskaustestiä käytetään?

  Raskaustesti on helppo ja yksinkertainen tapa selvittää, onko nainen raskaana vai ei. Testi perustuu virtsassa olevan hCG-hormonin mittaamiseen, joka esiintyy vain raskaana olevilla naisilla. Raskaustestejä on saatavilla apteekeista ja niitä voi käyttää kotona. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten raskaustestiä käytetään ja mitä sen tulokset tarkoittavat.

  Kotiraskaustesti

  Kotiraskaustestiä käytetään yleisimmin ensimmäisellä raskausviikolla alkavien oireiden, kuten kuukautisten poisjäämisen ja rintojen arkuuden, selvittämiseen. Testi on helppo ja nopea tehdä sekä luotettava tulos saada. Testin käyttöikä kannattaa tarkistaa ennen sen käyttöönottoa, koska osa testeistä on voimassa vain tietyn ajan.

  Testin käyttö onnistuu seuraavasti:

  1. Avaa raskaustesti pakkauksesta.
  2. Kerää virtsaa astiaan.
  3. Sijoita testi virtsaa sisältävään astiaan ja odota testin mukaan ilmoitettua aikaa, yleensä noin 3–5 minuuttia.
  4. Testin mukana tulevasta ohjeesta löytyy tarkemmat ohjeet testin lopputuloksen tulkintaan.

  Tulosten tulkinta

  Kotiraskaustestin tuloksia voi tulkita kahdella eri tavalla. Testin tulos on joko positiivinen tai negatiivinen.

  Positiivinen tulos tarkoittaa, että raskaushormoni hCG on löytynyt virtsasta ja nainen on todennäköisesti raskaana. Toisin sanoen, jos testin tulos on positiivinen, nainen voi odottaa lasta.

  Negatiivinen tulos tarkoittaa, että virtsassa ei ole löytynyt raskaushormonia hCG:ta ja naisen todennäköisesti ei ole raskaana. Kuitenkin, jos nainen epäilee olevansa raskaana, mutta testi näyttää negatiivista tulosta, kannattaa testi suorittaa uudelleen useamman päivän kuluttua, sillä raskauden alkuvaiheessa hCG-tason nousu ei välttämättä ole vielä havaittavissa.

  Milloin raskaustesti kannattaa tehdä?

  Raskaustesti kannattaa tehdä silloin, kun nainen epäilee olevansa raskaana, mutta hänen kuukautisensa ovat vielä alkamatta tai ovat ainakin myöhässä. Testi kannattaa tehdä aikaisintaan 1–2 viikkoa kuukautisten poisjäännin jälkeen, sillä tällöin raskaushormonitasot ovat usein riittävän korkealla.

  Testi kannattaa myös tehdä silloin, kun nainen saa epäsäännöllisiä kuukautisia tai käyttää hormonaalista ehkäisyä. Joidenkin hormonaalisten ehkäisyvalmisteiden käytön aikana voi esiintyä kuukautisten epäsäännöllisyyttä, jolloin raskaustesti auttaa selvittämään raskauden tilan.

  Johtopäätös

  Raskaustesti on helppo ja nopea hermoja säästävä tapa selvittää, onko nainen raskaana vai ei. Testi antaa luotettavia tuloksia ja se on helppo käyttää kotona. Testiin liittyvät tulkinnat kannattaa ottaa vakavasti ja tarvittaessa käydä neuvolassa neuvottelemassa saaduista tuloksista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.