Miten Raikastaa Huoneilmaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #5971

  +

  Miten raikastaa huoneilmaa

  Asuessa Suomen ilmastossa, huoneilman raikkaus on tärkeää terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Huoneilman raikastaminen ei ole vaikeaa, mutta monesti siihen ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota. Tässä artikkelissa käymme läpi erilaisia keinoja raikastaa huoneilmaa.

  Ilmanvaihto

  Huoneilman paras raikastaja on ilmanvaihto. Riittävä ilmanvaihto poistaa huoneilmasta epäpuhtaudet ja pölyt sekä tuulettaa huoneen kuivaksi. Huoneen ilmanvaihto kannattaa tarkistaa säännöllisesti. Ilmanvaihtokanavat ja ilmanvaihtolaitteet on puhdistettava säännöllisesti, jotta ne toimivat optimaalisesti. Ilmanvaihtoa kannattaa myös käyttää oikein: huoneesta poistuessa kannattaa ilmanvaihdon annostelua kohtuullistaa.

  Kasvit

  Kasvit ovat erinomainen tapa raikastaa huoneilmaa. Kasvit poistavat huoneilmasta hiilidioksidia ja samalla vapauttavat happea. Lisäksi kasvit poistavat ilmasta haitallisia yhdisteitä, kuten haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC). Kasvit tuovat huoneeseen luonnonläheisyyttä ja lisäävät hyvinvointia.

  Ilmankostutus

  Suomalaisessa ilmastossa huoneilma kuivuu nopeasti. Huoneen ilmankosteus kannattaa pitää optimaalisella tasolla noin 40–60 prosentin kosteudessa. Liian kuiva huoneilma vaikuttaa hengitysteihin ja silmiin, mikä voi aiheuttaa päänsärkyä ja sydänoireita. Ilmankostutuksen voi hoitaa erilaisilla kostuttimilla. Kostutus on erityisen tärkeää talvella, kun huoneessa on lämmitys päällä.

  Lämmitin

  Lämmitin on erinomainen keino raikastaa huoneilmaa. Lämmitin poistaa huoneilmasta kosteutta, mikä vähentää hajuhaittoja ja pölyämistä. Lämmitin on erityisen hyvä keino ahtaissa ja kosteissa tiloissa, kuten kylpyhuoneessa, jossa ilmanvaihto on huono.

  Tuuletus

  Tuuletus on yksi helpoimmista keinoista raikastaa huoneilmaa. Huoneen tuuletus kannattaa tehdä päivittäin, varsinkin talvella, kun huoneessa on lämmitys päällä. Tuuletus poistaa huoneesta pölyt ja epäpuhtaudet sekä lisää huoneilman hapen määrää.

  Huonekasvien käyttö

  Huonekasveja voi käyttää raikastamaan huoneilmaa myös suoraan. Esimerkiksi eukalyptusöljyä sisältävillä kasveilla on antibakteerisia vaikutuksia, jotka vähentävät huoneilman hajuja. Tämän lisäksi supikasvi, auringonhattu ja kultapallokasvi ovat erinomaisia huonekasveja, jotka raikastavat huoneilmaa.

  Imuri

  Imuri on erinomainen keino poistaa huoneilman pölyt ja hiukkaset. Imuroinnin jälkeen huoneilma on raikasta ja puhdasta. Imurin käyttö kannattaa ulottaa myös muihin pintojen siivoukseen, kuten verhoihin, mattoihin ja sohviin.

  Huoneilman raikastaminen on tärkeää terveyden kannalta, mutta myös miellyttävän asumisympäristön kannalta. Huoneen ilmanlaatua kannattaa tarkkailla ja tarvittaessa huoneen raikastamiseen tulee kiinnittää riittävästi huomiota. Huoneilman raikkaudesta huolehtiminen on helppoa ja edullista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.