Miten Putsata Korvat

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #1720

  +

  Miten puhdistaa korvat oikein?

  Korvien hygienia on tärkeää, sillä lika- ja bakteerikertymät voivat aiheuttaa korvaongelmia tai jopa infektioita. Tässä artikkelissa käsitellään, miten korvien puhdistamiseen on parasta varautua ja miten se tulisi tehdä oikein.

  Miten korvien puhdistamiseen tulisi varautua?

  Ennen kuin suoritat korvien puhdistuksen, pitää varmistaa, että sinulla on oikeat työkalut käytössä. Korvavahan poistoon on olemassa monia erilaisia apuvälineitä, kuten korvapyyhkeitä, öljyjä ja puhdistussytykkeitä. Ennen kuin valitset oikean työkalun, muista kysyä neuvoa lääkäriltä tai apteekista.

  Miten korvien puhdistus tulisi tehdä oikein?

  Yleisin virhe, jonka ihmiset tekevät korvien puhdistuksessa, on vaseliini-, pumpuli- tai sukkahousupalan käyttäminen korvaan. Tämä voi pahimmassa tapauksessa tehdä tilanteesta vakavamman, sillä se voi työntää korvakäytävään enemmän vaikka kuinka yrittäisitkaan poistaa sitä – ja se puolestaan johtaa vaurioituneeseen korvakäytävään ja vielä enemmän korvavahaa.

  Korvan voi puhdistaa siten, että sen kärkeen tiputetaan muutama tippa perusöljyä tai vettä. Sitten pidetään korva kiinni kädellä ja tehdään kevyitä pyörittäviä liikkeitä, jotta öljy tai vesi pääsee pehmittämään korvavahaa. Tämän jälkeen voi ottaa pumpulipuikon ja pyyhkäistä korvasta vain kevyesti, jotta ylimääräinen öljy ja vesi poistuvat.

  Jos tunnet kipua, korvakäytävän kutinaa tai huimausta, älä yritä puhdistaa korvaa itse vaan ota yhteyttä lääkäriin.

  Milloin korvien puhdistus on suositeltavaa?

  Yleisesti suositellaan korvien puhdistamista korkeintaan kerran viikossa, ja se kannattaa suorittaa vain silloin, kun korvakäytävät tuntuvat tukkoisilta tai likaisilta. Kun korvan luonnollinen puhdistusprosessi tapahtuu oikein, korvavahan määrä pysyy normaalina ja korvakanava on terve ja toimiva.

  Lopuksi

  Korvien puhdistaminen on tärkeää, mutta sen suhteen on oltava varovainen, sillä korvakäytävän väärä puhdistaminen voi johtaa vakavampiin ongelmiin. Muista käyttää oikeaa työkalua ja olla varovainen korviesi kanssa. Jos epäilet korvatulehdusta tai muita ongelmia, ota yhteyttä lääkäriin.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.