Miten Purje Reivataan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #3136

  +

  Miten Purje Reivataan

  Purjeet ovat tärkeä osa purjehdusta ja niiden käyttäminen vaatii tietynlaista osaamista. Yksi tärkeä asia purjehtijan tulee hallita on purjeiden reivaaminen eli kääriminen pienemmäksi, kun tuuli on liian voimakas. Tämä on tärkeä taito, sillä liian suuri purje voi aiheuttaa vaaratilanteita, ja sen takia purjeen reivaaminen on tärkeää.

  Purjeiden reivaaminen on melko yksinkertainen prosessi, jossa purje kääritään pienemmäksi. Tämä hidastaa purjehtijan vauhtia ja varmistaa, että vene pysyy hallinnassa. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten purje reivataan.

  Vaihe 1: Valmista purje

  Ennen kuin aloitat purjeiden reivaamisen, tarkista, että purje on hyvässä kunnossa ja kiinnitetty tiukasti. Katso myös, että kaikki purjeen koukut, lenkit ja muut kiinnikkeet ovat ehjät ja toimivat.

  Vaihe 2: Päätä reivauksen tarve

  Purjeen reivaaminen aloitetaan, kun tuulen voimakkuus kasvaa niin suureksi, ettei purjehtijan ole turvallista pitää suurta purjetta. Usein tuuli voimistuu odottamatta purjehtijalle, joten on tärkeää aina seurata sääennustetta sekä ilmavirtauksia ympäröivässä ympäristössä.

  Vaihe 3: Pudota purje

  Reivaus aloitetaan pudottamalla purje. Aloita alareunasta ja pura ensin reivipidikkeet, jotta purjeen alareuna on irroitettu mastosta. Sitten aja takaisin purjeen varren yläosaan ja vapauta ylimääräinen kangas purjeen yläosasta. Tämä pienentää purjeen kokoa.

  Vaihe 4: Kiinnitä purje

  Kun purjeen alareuna on vapautettu mastosta ja ylimääräinen kangas on pudotettu purjeen yläosasta, kiinnitä purje uudelleen mastoon ja keulapurjeeseen. Kun purje on kiinnitetty uudelleen, sinulla on pienempi purje, jonka avulla on helpompi navigoida kovemmassakin tuulessa.

  Vaihe 5: Aja vene

  Reivauksen jälkeen on tärkeää säätää purjeita niin, että vene toimii oikein. Tämä vaatii hieman kokeilua, mutta tärkeintä on löytää oikea tasapaino tuulen ja purjeiden välillä, jotta purjehtiminen on turvallista ja tehokasta. Kokeile muuttaa purjeen asentoa ja näet, miten vene reagoi eri tilanteissa.

  Purjeiden reivaaminen on tärkeä taito purjehtijoiden taitojen joukossa. Se auttaa pitämään veneen hallinnassa ja ehkäisee vaaratilanteita, jotka saattavat aiheutua liian suuresta purjeesta kovassa tuulessa. Käytä näitä vaiheita seuraavan kerran, kun sinun täytyy reivata purje, ja varmista, että olet valmis kaikkeen, mitä meri sinulle tarjoaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.