Miten Punkin Saa Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2735

  +

  Miten punkin saa pois?

  Suomessa on paljon punkkeja, jotka voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Punkit ovat pieniä niveljalkaisia, jotka imevät verta ihmisistä ja eläimistä. Punkin pureman vaara on se, että ne voivat levittää erilaisia sairauksia, kuten borrelioosia ja puutiaisaivokuumetta.

  Punkin poistaminen on tärkeää, kun huomaa punkin kiinnittyneen ihoon. Näin välttyy vakavilta terveysvaikutuksilta. Seuraavassa on kuusi vaihetta, joilla voit poistaa punkin ihostasi oikein.

  1. Desinfioi alue

  Ensin tulee desinfioida alue, jossa punkki on. Voit käyttää esimerkiksi alkoholia tai saippuaa ja vettä.

  2. Ota punkinpoistotyökalu (pinsetit)

  Punkinpoistotyökaluna toimii parhaiten pinsetit. Punkin poistamiseen ei saa käyttää sormia tai muita teräviä esineitä, kuten neuloja, sillä ne voivat rikkoa punkinruumiin ja päästää sen sisältämän bakteeripitoisuuden ihoon.

  3. Ota grippi kiinni punkin päästä

  Pinsettien avulla nappaa punkin varovasti päästä kiinni. Älä kosketa punkin runkoa, sillä se voi helposti murskautua ja päästää sisältämänsä bakteerit ihoon.

  4. Vedä punkki ulos ihosta tasaisesti

  Kun olet saanut otteen punkin päästä, vedä punkki ulos ihosta ulospäin. Älä kuitenkaan vedä liian rajusti, jotta välttyy punkin pään irtoamiselta.

  5. Tarkista, että olet saanut kaiken punkin pois

  Tarkista, että olet saanut koko punkin pois. Jos punkin pää jää ihoon, sen aiheuttama infektio voi levitä.

  6. Desinfioi alue uudelleen

  Desinfioi alue uudelleen punkin poistamisen jälkeen. Tämä auttaa tappamaan mahdollisia ihon bakteereja, jotka punkki on voinut tuoda mukanaan.

  Hoitamalla punkin poisto oikealla tavalla, välttyy vakavilta terveysvaikutuksilta. Mikäli huomaat esimerkiksi flunssan kaltaisia oireita pureman jälkeen, ota yhteyttä lääkäriin. Käymällä lääkärissä varmistat, että mahdolliset taudinaiheuttajat tunnistetaan riittävän ajoissa ja pystytään hoitamaan oikein.

  Muista, että punkkien puremilta voi suojautua käyttämällä riittävää vaatetusta luonnossa liikkuessa. Lisäksi punkkien karkoitusaineiden käyttö voi olla tehokas tapa suojautua näiltä ei-toivotuilta eläimiltä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.