Miten Pukeutua Hiihtolenkille

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4994

  +

  Miten pukeutua hiihtolenkille?

  Hiihtolenkki on mainio tapa nauttia Suomen talvesta ja pysyä kunnossa samalla. Mutta miten varmistaa, että pysyy lämpimänä ja kuivana koko lenkin ajan? Tässä muutamia vinkkejä oikeanlaisesta pukeutumisesta hiihtolenkille.

  Pohjakerros

  Hyvä Hiihtolenkki alkaa hyvällä alusasulla. Muista valita hengittävä materiaali kuten merinovilla tai tekniset kankaat. Vältä puuvillaa, sillä se ei siirrä kosteutta pois iholta. Valitse ohut alusasu mitä enemmän kerroksia Puolilämpimiin tai lämpimään ilmaan sopii yksi alusvaate, mutta kylmällä säällä kannattaa kerrostaa, jolloin hiki siirtyy pois iholta ja pitää sinut kuivana.

  Urheiluliivit

  Urheiluliivit ovat tärkeitä lisävarusteita naisille, sillä ne antavat tukea ja suojaavat rintoja rasitukselta. Valitse hyvin istuvat ja mukavat urheiluliivit, jotka hengittävät hyvin.

  Välikerros

  Seuraava kerros on välikerros, joka auttaa säilyttämään kehon lämpimänä. Fleece- tai villapaita ovat hyviä vaihtoehtoja tähän. Lisäksi kannattaa valita uudelleen hengittäviä materiaaleja, jotka hallitsevat kosteutta ja vältä myös materiaaleja, jotka eivät ole hengittäviä kuten vanhat villapaidat, jotka eivät siirrä kosteutta pois iholta.

  Päällyskerros

  Tämä kerros toimii suojana tuulta ja sadetta vastaan. Talvitakkia, jonka materiaali on vettähylkivä, suojaa sateelta ja lumelta. Varmista että takki istuu hyvin ja on tarpeeksi pitkä, ettei lumivana pääse sisään haarojen kautta.

  Hanskat

  Hanskat ovat tärkeitä, sillä niillä suojaat käsiä kylmältä ja tuulelta. Valitse hanskat, joissa on hyvä eristys ja hengittävä materiaali.

  Päähine

  Suuri osa kehon lämmön menetyksestä tapahtuu pään kautta, joten päähine on tärkeä asuste pakkasella. Valitse materiaali, joka pitää pään ja korvat lämpöisenä, mutta samalla hengittää hyvin

  Sukat

  Hyvin istuvat sukat pitävät jalat kuivina ja lämpimänä. Valitse sukat, jotka pitävät jalat kuivina ja estävät hikoilua.

  Kengät

  Oikeanlaiset kengät ovat tärkeät hiihtolenkille. Kengät, jotka ovat liian kireät tai liian löysät voivat aiheuttaa kipua ja hankaumia, joten varmista että kengät ovat tarpeeksi tilavat mutta tukevat jalkaa. Valitse kengät, jotka ovat hengittävät ja vettähylkivät.

  Yhteenveto

  Oikeanlainen pukeutuminen on tärkeää, jotta voit nauttia hiihtolenkistä kylmälläkin säällä. Huolehdi, että valitset materiaalit, jotka hengittävät mutta pitävät kehon lämpimänä ja kuivana. Huolehdi myös siitä, että vaatteet sopivat hyvin ja ovat mukavat pitää päällä. Nyt voit lähteä nauttimaan hiihtolenkistä!

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.