Miten Pukea Frakki

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4963

  +

  Miten Pukea Frakki

  Frakki on perinteinen juhlapuku, joka edelleen käytössä erityisesti hienommissa juhlatilaisuuksissa ja häissä. Frakki on elegantti puku, mutta sen pukeminen voi olla haastavaa. Tässä artikkelissa kerromme, miten pukea frakki oikein.

  Käytännön ohjeet

  Frakin lisävarusteet:
  Frakin lisävarusteisiin kuuluvat frakkiliivi, -kravatti, -mansetit ja -kalvosinnapit. Näiden lisäksi tarvitaan myös valkoinen kauluspaita, mustat säämiskäkengät ja mustat sukat.

  Frakin pukeminen:
  1. Aloita valkoisen kauluspaidan pukemisella.
  2. Pue kravatti ja aseta se kauluksen yläpuolelle, kravatin molemmat puolet tulee asettaa tasaisesti. Kiepauta kravatti frakkiliivin päälle.
  3. Pue ylläsi valkoinen frakkiliivi, joka pitää pukea niin, että sen kaulus ja takki sointuvat yhteen.
  4. Pue frakkitakki päällesi. Takissa ei ole nappeja, vaan se kiinnitetään takana olevalla pienellä koukulla.
  5. Asenna kalvosinnapit ja mansetit. Kalvosinnapit ovat koristeellisia, mutta myös käytännöllisiä, sillä ne pitävät hihansuut paikoillaan.
  6. Tarvittaessa voit vielä pukea yllesi frakkiviitan, joka suojaa takkia ulkona liikkuessa.

  Frakin sopivuus

  Frakki on perinteisesti miesten puku, mutta nykyään myös naiset käyttävät frakkipukua. Kun valitset frakkia, varmista sen sopivuus. Liian isot tai pienet vaatteet voivat pilata asun ulkonäön.

  Frakin takin olkapäiden tulee ulottua juuri omien olkapäiden kohdalle ja rannekkeiden tulee yltää juuri omien ranteiden kohdalle. Frakkitakin tulee olla napakasti mutta ei liian tiukka.

  Frakkiliivin napit tulee pystyä sulkemaan, mutta se ei saa kiristää rintakehää.

  Yleistä frakin käytöstä

  Frakkia käytetään yleisesti hienoissa juhlissa, joihin voi sisältyä esimerkiksi valmistujaiset, juhlaillalliset, häät tai konsertit. Älä käytä frakkia päivittäin, sillä se on liian muodollinen päivittäiseen pukeutumiseen. Frakkiin ei myöskään kuulu käyttää vyötä, vaan housuilla tulee olla silmukat henkseleille.

  Yhteenveto

  Frakin pukeminen ei ole vaikeaa, kunhan noudattaa käytännön ohjeita. Muista varmistaa frakin sopivuus ennen sen ostamista tai pukemista. Frakki on perinteinen juhlapuku, jota käytetään erityisesti hienoissa juhlatilaisuuksissa. Muista myös noudattaa frakin käyttöön liittyviä käytöstapoja. Pukeutumalla oikein ja tyylikkäästi juhlatilaisuuteen, voit viestiä kunnioitusta tilaisuutta ja muita vieraita kohtaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.