Miten Puhua Kirjoista Joita Ei Ole Lukenut

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2223

  +

  Miten puhua kirjoista joita ei ole lukenut?

  Kirjallisuuden harrastajat tietävät, että lukeminen avaa oven uusiin maailmoihin ja ajattelun tapoihin. Mutta entä jos joku puhuu kirjasta, jota et ole lukenut? Tai jos olet juuri aloittanut kirjan, mutta et ole vielä ehtinyt loppuun asti? Tässä artikkelissa tarjoamme vinkkejä siitä, miten puhua kirjoista, joita et ole lukenut.

  1. Ole rehellinen

  Ole rohkea ja myönnä avoimesti, ettet ole lukenut kirjaa. Todennäköisesti kuulija ei välitä, vaikka et olekaan lukenut kyseistä kirjaa. Voit kysyä enemmän kirjasta ja mikä siinä on kiinnostavaa. Jos olet aloittanut kirjan, mutta et ole vielä ehtinyt loppuun asti, voit kertoa senkin. Kukaan ei ole täydellinen lukija, ja useimmat ymmärtävät sen.

  2. Tiedä kirjan perusasiat

  Vaikka et olisi lukenut kirjaa, voit silti tietää jotain sen perusasioista. Tutustu kirjan aiheeseen, juoneen ja kirjailijaan sekä arvioihin, joita kirja on saanut. Tällä tavoin voit olla keskustelussa mukana ja esittää mielenkiintoisia kysymyksiä tai kommentteja.

  3. Keskity yksityiskohtiin

  Jos joku puhuu kirjasta, jota et ole lukenut, mutta haluat olla mukana keskustelussa, voit keskittyä yksityiskohtiin. Kysymys siitä, mikä oli erityisen vaikuttavaa kirjassa tai jonkin erityisen henkilöhahmon kehitystä voi auttaa keskustelun käynnistämisessä. Voit myös kertoa, mitä olet kuullut kirjasta, kuten jos yksi kohtaus jäi mieleesi, vaikka et tiedäkään kaikkia yksityiskohtia.

  4. Yhdistä kirja omiin kokemuksiisi

  Kirjoissa on usein teemoja, jotka liittyvät yleismaailmallisiin kokemuksiin. Voit keskustella näistä teemoista ja yhdistää sen omiin kokemuksiisi. Tällä tavoin voit luoda mielenkiintoisia keskusteluita ja löytää yhteisiä kokemuksia muiden kanssa, vaikka et olekaan lukenut kirjaa.

  5. Tutustu kirjallisuuteen

  Tutustu kirjallisuuteen ja lue kirjoja, jotka kiinnostavat sinua. Näin saat kokemusta ja tunnetta siitä, kuinka puhua kirjoista. Lisäksi, mitä enemmän luet, sitä helpompi sinun on olla mukana kirjakeskusteluissa.

  Yhteenvetona, vaikka et olisi lukenut kirjaa, voit silti osallistua kirjakeskusteluihin ja puhua kirjoista. Ole rehellinen, keskity yksityiskohtiin, yhdistä kirja omiin kokemuksiisi, ja tutustu laajemmin kirjallisuuteen. Tällä tavoin voit olla mukana keskusteluissa ja löytää uusia suosikkikirjoja.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.